Međimurje Press
Vijesti

Više od 7000 ljudi startalo UNICEF-ovu utrku

Djeca s teškoćama, obitelji, donositelji odluka, sportaši, glazbenici i druge osobe iz javnog života podržavaju Mliječnu stazu 2020.

*SVE PORUKE I SNIMKE PODRŠKE MOŽETE VIDJETI OVDJE

Danas, u subotu, 5. rujna, počinje UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2020. za koju se dosad prijavilo rekordnih 7100 sudionika među kojima 734 djece, više od 60 djece i mladih s teškoćama te 12 udruga koje rade s djecom s teškoćama, što dodatno potvrđuje inkluzivni karakter ovogodišnje utrke.

Utrka se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Vlade Republike Hrvatske i dosad se uključilo šest ministaraJosip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Vili Beroš, ministar zdravstva, čija resorna ministarstva su pokrovitelji utrke, zatim Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova, Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, a kako je Grad Zagreb već četvrtu godinu pokrovitelj Mliječne staze poziv na sudjelovanje u utrci uputio je i Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Utrku su podržali i brojni hrvatski sportaši – igrači i stručni stožer GNK Dinamo, tenisači Marin Čilić, Borna Ćorić i Ana Konjuh, rukometni reprezentativac Luka Stepančić, paraolimpijci Anto Joskić, Nataša Sobočan, Jelena Vuković, atletičarka Matea Matošević Hačić, triatlonac Andrej Vištica, treneri Mario Valentić i Mario Mlinarić sa svojim timom te mnogi drugi koji su prepoznali važnost ovog sportskog i humanitarnog događanja.

Motivirani pružanjem podrške djeci s teškoćama u utrku su se uključili i mnogi glumci, glazbenici, voditelji i druge osobe iz javnog života među kojima su i Nevena Rendeli Vejzović, Ana Radišić, Ida Prester, Janko Popović Volarić, Ecija Ojdanić, Luka Nižetić, Nina Kraljić, Nika Turković, Antonia Marković Šerić, Sementa Rajhard Brundula, Mario Petreković, Bojan Jambrošić, Aleksandra Milinković, Jan Bolić, Vanda Winter, Slaven Škrobot kao i UNICEF-ove ambasadorice dobre volje Bojana Gregorić Vejzović i Mirna Medaković Stepinac.

Projekt je prepoznalo 50 tvrtki među kojima su Kaufland, Pampers, Tele2, Centar za vozila Hrvatske i DPD čiji će zaposlenici također biti među sudionicima utrke. Ovogodišnja je utrka nacionalna, virtualna i inkluzivna što omogućuje svima da kroz aplikaciju skupljaju kilometre mogućnosti, a UNICEF će prikupljena sredstva uložiti u senzorne sobe i edukaciju stručnjaka koji provode terapije senzorne integracije s djecom s teškoćama.

Utrka traje do 20. rujna i do tada se svi zainteresirani mogu prijaviti na www.mlijecnastaza.hr.

Luka Bojić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja