Međimurje Press
VijestiVlada Republike Hrvatske

4. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027. godine

Uključivanje Roma – Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine – FAZA I

Na konferenciju dolaze Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Povjerenstva
 Veljko Kajtazi, zastupnik u Hrvatskome saboru i član Radne skupine

Dana 12ajtaz. listopada 2021. godine u razdoblju od 10:00 – 13:00 sati u Kongresnom centru Terme Sveti Martin  održat će se 4. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, od  2021. do 2027. godine (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo).

Sjednica Povjerenstva organizirana je kao dio aktivnosti projekta „Uključivanje Roma – Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine – FAZA I“ kojeg Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske provodi od ožujka 2019. godine, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt je u potpunosti posvećen poboljšanju položaja pripadnika romske nacionalne manjine te njihovom uključivanju u društvo.

Otvoreni dio sjednice pod nazivom „Položaj pripadnika/ca romske nacionalne manjine na području Međimurske županije“ koji se održava u prijepodnevnim satima bit će otvoren za vanjske dionike i planiran je za razmjenu informacija o položaju pripadnika/ca romske nacionalne manjine na području Međimurske županije s naglaskom na provedbu nacionalnih politika za Rome na lokalnoj razini.

Organizacija sjednice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz
Europskog socijalnog fonda.

Dnevni red_Povjerenstvo 4 sjednica_12102021

Vlada RH

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja