Međimurje Press
Vlada Republike Hrvatske

Danas kreću pregovori!

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske jučer donijela Odluku o pokretanju  pregovora o sklapanju Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama te imenovala  ministre Josipa Aladrovića, Zdravka Marića i Tomislava Ćorića za predstavnike Vlade u pregovorima, danas je iz Vlade stigao poziv na za sastanak pregovaračkih odbora koji će se održati sutra, 6. svibnja 2020 u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Iako iz poziva nije vidljivo o kojim pitanjima Vlada želi pokrenuti pregovore, pretpostaviti se može kako će se govoriti o osnovici plaće i pojedinim materijalnim pravima koja proistječu iz TKU-a.  Na konzultativnom sastanku, koji je održan  23. travnja, neizravno se sindikatima dalo do znanja kako se u Vladi razmatra mogućnost moratorija na povećanja osnovice plaće  koje je ugovoreno u prosincu prošle godine i isplatu regresa putem vaučera.

Nakon sutrašnjeg sastanka znat će se više o stavovima Vlade, ali i stajalištima sindikata.  Na prošlom sastanku nitko se od predstavnika sindikata nije složio sa smanjenjem plaće i ukidanjem materijalnih prava.

Izvor: http://sindikat-preporod.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja