medjimurjepress@gmail.com

Ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj

U službeni posjet Republici Hrvatskoj dolazi savezni ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier

Na poziv ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darka Horvata u službeni posjet Hrvatskoj dolazi savezni ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier. U pratnji članova parlamentarnog i članova gospodarskog izaslanstva, ministar Altmaier u Hrvatskoj će boraviti u ponedjeljak 21. listopada 2019. godine.

Na bilateralnom susretu dvaju izaslanstava razgovarat će se o daljnjem jačanju izuzetno dobrih međusobnih gospodarskih odnosa te nadolazećem predsjedanju Hrvatske Vijećem EU tijekom prve polovice 2020. godine, kao i Njemačke u drugoj polovici 2020. godine.

Također, neke od tema razgovora obuhvatit će i područja poticanja malog i srednjeg poduzetništva, kao i provedbe projekta suradnje s njemačkim stručnjacima kroz program tehničke pomoći Službe za potporu strukturnim reformama Europske komisije koji se odnosi na jačanje operativnih kapaciteta javne uprave.

Početak sastanka, koji mediji smogu snimiti, predviđen je u 09:10 sati dok su izjave za medije ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darka Horvata i saveznog ministra gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Petera Altmaiera predviđene u 10:00 sati u holu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb

Po završetku bilateralnog susreta u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, oba izaslanstva uputit će se prema distribucijskom centru poduzeća Tokić d.o.o. u Sesvetama, gdje je predviđena demonstracija rada autonomnog logističkog robota osječke tvrtke Gideon Brothers.

Nakon posjete tvrtki Tokić d.o.o., ministra Altmaiera primit će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a kasnije i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Završno, ministar Horvat i ministar Altmaier zajedno će sudjelovati na Hrvatsko – njemačkom gospodarskom forumu koji će se održati u Hrvatskoj gospodarskoj komori s početkom u 16:45 sati. Glavne teme Foruma, na kojem će sudjelovati i brojni gospodarstvenici, obuhvatit će područja digitalizacije, inovacija i industrije 4.0.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*