Međimurje Press
Vlada Republike Hrvatske

Plenković: Tko želi potpore za očuvanje radnih mjesta, trebat će se cijepiti!

” Što se tiče cijepljenja to je bila jedna od najvažnijih tema današnje sjednice Vlade i smatramo da bi bilo fer da ako država u krizi koju je uzrokovao covid osigura cjepivo i plaće, da svi daju neki svoj mali doprinos. Pa ako će netko koriti potpore, bilo bi dobro da se cijepe. Ministre Beroša i Marića ćemo zamoliti da preciziraju te mjere.

Imamo 1.300.000 neutrošenih doza, nećemo ih danas utrošiti. Mi ćemo zato donirati kao zemlja koja želi da se pandemija riješi svugdje, a ne samo kod nas. Prije svega donirat ćemo 210.000 doza cjepiva Bih, a onda i po 20.000 doza Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji i Kirgistanu. Prema izračunima ćemo imati viška doza i do kraja godine i to je tek jedna u nizu donacija”, rekao je.

“Cijepljenje će biti uvjet za dobivanje potpora”

Na pitanje znači li to da će cijepljenje ljudi u tvrtkama biti uvjet za dobivanje daljnih potpora, premijer kaže da je tako.

“Cijepljenje će biti uvjet za dobivanje covid potpora”.

Rekao je i kako ove mjere ne mogu ostati zauvijek:

“Ne možemo bezgranično imati ove mjere. Mjere su svedene na minimum. Ugostitelji imaju restrikcije na snazi, ali i sektori koji nemaju mjere, ali su njima pogođeni – promet, turizam, kultura… Zadaća je da vodimo dijalog s poslodavcima i da prijeđemo na prilagođene sektorske potpore. Potpore će se nastaviti, ali ne ovako prema svima”.

Izvor:https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja