Međimurje Press
Vlada Republike Hrvatske

Premijer Andrej Plenković pohvalio rad vatrogasaca na području pogođenom potresom

Premijer Andrej Plenković je danas u pratnji visokih dužnosnika obišao područja pogođena potresom. Tom prilikom je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković informirao premijera o angažmanu vatrogasaca na potresom pogođenom području. Istaknuo je da su vatrogasci angažirani od prvog dana na spašavanju života i uklanjanju posljedica potresa te da su odradili gotovo 4000 intervencija.

– Oduševljen sam dobrom organizacijom i brojem vatrogasnih snaga angažiranih nakon potresa. Zahvaljujem svim hrvatskim vatrogascima na svemu što rade kako bi pomogli stanovništvu – rekao je premijer Plenković te se zadržao u kraćem razgovoru s vatrogascima i zapovjednicima na terenu.

Vatrogasni dužnosnici obišli potresom pogođeno područje

Predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader u pratnji članova Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice Dina Kozlevca, Željka Šoše i Stjepana Simovića, obišao je danas vatrogasce u Sisku, Petrinji i Glini.

Izaslanstvo HVZ-a su u Sisku dočekali zapovjednik Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Sisak Miroslav Golub. Domaćini su izvijestili izaslanstvo o aktivnostima vatrogasaca u Sisku.

– Nema objekta u Sisku koji nije stradao. Sada nam je glavni prioritet skidanje dimnjaka i zidova koji ugrožavaju živote građana. Sanacija će sigurno trajati jako dugo – rekao je zapovjednik Golub, nakon čega je predstavnicima HVZ-a pokazao prostore JVP Sisak, koji su jako stradali u potresu.

U Petrinji je izvješće o radu u ovoj zoni podnio zapovjednik Dario Gauš. Dužnosnici su upoznati s radom Zapovjedništva te s načinom rada na terenu kroz podjelu područja na sektore. Nakon obilaska zapovjedništva, izaslanstvo je obišlo JVP Petrinja, gdje ih je o radu postrojbe u ovim iznimno teškim uvjetima izvijestio zapovjednik Zvonimir Ljubičić.

Rad u zoni Glina je predstavio zapovjednik Miroslav Rade, koji je pokazao kako vatrogascima pomažu moderni informatički sustavi. Također je izvijestio izaslanstvo o intervencijama koje su u tijeku te o suradnji s tvrtkama koje pomažu vatrogascima s teškom građevinskom tehnikom. Predsjednik Sanader je izrazio veliko zadovoljstvo viđenim te pohvalio sve vatrogasce na terenu.

Anita Čolak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja