Priopćenje sa zatvorenoga dijela 155. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 155. sjednice, Vlada je odgovorila na sljedeća pisma službene obavijesti Europske komisije: br. 2019/2008 u vezi s morskim okolišem; broj 2019/2019, u vezi s kvalitetom vode; broj 2019/2022, u vezi s procjenom učinaka projekata na okoliš; broj 2019/2030, u vezi s podzemnim vodama i broj 2018/2399, u vezi sa gospodarskim subjektima. Utvrđeni su i odgovori Republike Hrvatske na sljedeća obrazložena mišljenja Europske komisije: broj 2018/2164, u vezi sa stručnim kvalifikacijama i broj 2016/0080, u vezi sa žrtvama kaznenih djela.

Odgovori koje je Vlada utvrdila, bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Usvojen je prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje privremenoga Konzularnog ureda. Točka je označena stupnjem tajnosti “ograničeno”, stoga je nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti.

Vlada je usvojila i pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2019. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Zakonski prijedlozi – http://bit.ly/2UQZpBh

Podzakonski prijedlozi – http://bit.ly/2XXV7tH

Donesena je i jedna kadrovska odluka.

Zbog isteka mandata, Vlada je donijela prijedlog odluke o razrješenju člana Upravnoga vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije, iz reda stručnjaka za medije, Vladimira Lulića s danom 20. ožujka 2019. godine. Usvojen je i prijedlog odluke o imenovanju prof. dr. sc. Majde Tafra-Vlahović, novom članicom Upravnoga vijeća HINA-e, iz reda stručnjaka za medije, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu. Oba prijedloga Vlada je uputila u Hrvatski sabor na donošenje.

(PressVlada)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*