Međimurje Press
Vlada Republike Hrvatske

Priopćenje sa zatvorenoga dijela 234. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 234. sjednice, Vlada je utvrdila prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Konzulata te prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje privremenog Konzularnog ureda. Poštujući odredbe međunarodnih ugovora, nismo u mogućnosti objaviti cjelovit materijal ovih točaka označenih stupnjem tajnosti “tajno” i “ograničeno”.

Vlada se Ustavnom sudu Republike Hrvatske očitovala na više prijedloga o pokretanju postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i to, kako slijedi: Zakona o dopuni Zakona o sustavu civilne zaštite (Narodne novine, broj 31/20) i odluka donesenih na temelju toga Zakona; članaka 10. i 18. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (Narodne novine, broj 47/20); članka 10. stavaka 2. i 4. te članaka 13. i 14. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (Narodne novine, broj 47/20); članka 1. Zakona o dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (Narodne novine, broj 32/20.

Također, Vlada se Ustavnome sudu očitovala na prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom odluke o pomoći medijskoj industriji i medijskim profesionalcima u okolnostima epidemije COVID-19, od 19. ožujka 2020. te na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o lokalnim izborima (Narodne novine, broj 42/20).

Cjelovita očitovanja Vlade bit će objavljena uz odluke Ustavnoga suda.

Usvojeno je usmeno izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2020., za mjesec svibanj 2020., te pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2020. godinu. Podzakonske prijedloge možete pregledati na poveznici https://bit.ly/2AAvtVu.

Donesene su i neke kadrovske odluke.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Ana Mandac.

Na osobni zahtjev, razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ružica Njavro.

Ružica Njavro je, također na osobni zahtjev, razriješena i dužnosti članice Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Razriješene su dosadašnja članica Zajedničke komisije za tumačenje odredaba i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike Josipa Rimac te zamjenica članice te komisije Višnja Tafra.

Višnja Tafra imenovana je potom vršiteljicom dužnosti člana, a Sandra Pipunić vršiteljicom dužnosti zamjenika člana.

Vlada je u Europski gospodarsko-socijalni odbor, savjetodavno tijelo Europske unije, imenovala članove iz Republike Hrvatske za mandatno razdoblje od 21. rujna 2020. do 20. rujna 2025. Članovima Europskog gospodarsko-socijalnog odbora iz Republike Hrvatske imenovani su: Davor Majetić, Dragica Martinović Džamonja, Violeta Jelić, Marija Hanževački, Anica Milićević Pezelj, Vilim Ribić, Danko Relić, Svjetlana Marijon i Lidija Pavić-Rogošić.

PressVlada

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja