medjimurjepress@gmail.com

Priopćenje sa zatvorenoga dijela 99. sjednice Vlade

Vlada je donijela niz odluka o razrješenju i imenovanju temeljem razrješenja dosadašnje članice i imenovanja novih članova Vlade Republike Hrvatske

DARKO HORVAT UZ MINISTARSTVO PREUZEO I 12 NOVIH FUNKCIJA

Izmijenjena je Odluka o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske tako da je u Koordinaciji za vanjsku i europsku politiku i ljudska prava razriješena dr. sc. Martina Dalić, dosadašnja članica, te je novim članom imenovan Darko Horvat.

U Koordinaciji za gospodarstvo i strukturne reforme, razriješeni su dosadašnja predsjednica dr. sc. Martina Dalić i dosadašnji član Tomislav Tolušić. Novim je predsjednikom Koordinacije imenovan Tomislav Tolušić, dok je Darko Horvat imenovan njezinim članom.

U Koordinaciji za upravljanje državnom imovinom, razriješena je dosadašnja članica dr. sc. Martina Dalić. Novim je članom imenovan Darko Horvat.

Dr. sc. Martina Dalić razriješena je članstva u Kadrovskoj komisiji. Novim je članom Komisije imenovan Tomislav Tolušić.

Izmijenjena je Odluka o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za besplatnu dodjelu robe kojom se razrješuje dosadašnja članica dr. sc. Martina Dalić, te se novim članom spomenutog Povjerenstva imenuje Darko Horvat.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnoga vijeća Agencije za investicije i konkurentnost dr. sc. Martina Dalić, te je novim predsjednikom Upravnoga vijeća, kao ministar nadležan za gospodarstvo, po položaju, imenovan Darko Horvat.

Dr. sc. Martina Dalić razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, te je novim predsjednikom Upravnog odbora, kao ministar nadležan za poduzetništvo i obrt, po položaju, imenovan Darko Horvat.

Dosadašnju zamjenicu predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, dr. sc. Martinu Dalić, Vlada je razriješila i novim je zamjenikom predsjednika Nadzornog odbora Banke, kao ministra nadležnog za gospodarstvo, po položaju, imenovala Darka Horvata.

Vlada je opozvala dosadašnju predstavnicu Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću dr. sc. Martinu Dalić, te je Darka Horvata imenovala svojim novim predstavnikom u tome Vijeću.

Vlada je razriješila dosadašnju članicu Glavne skupštine društva Narodne novine d.d. dr. sc. Martinu Dalić, te je novim članom, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, imenovala Darka Horvata.

Dosadašnja članica Glavne skupštine društva Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod d.d. dr. sc. Martina Dalić razriješena je. Novim članom navedenoga Društva, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, imenovan je Darko Horvat.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, razriješivši dosadašnju zamjenicu predsjednika Nacionalnoga vijeća, potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske i člana Vijeća, ministra financija. Ministra financija, Vlada je istodobno imenovala zamjenikom predsjednika Nacionalnoga vijeća, a potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, te ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta članovima toga vijeća.

Vlada je dopunila Odluku o osnivanju Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC vezano uz mogući otkup dionica koje drži Mol Hungarian Oil&Gas PLC u INA – Industrija nafte d.d., Zagreb, imenujući Tomislava Tolušića i Darka Horvata novim članovima Savjeta.

U Povjerenstvu za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, razriješena je dosadašnja članica dr. sc. Martina Dalić, te je novim članom Povjerenstva, kao potpredsjednik Vlade kojeg odredi Vlada Republike Hrvatske, imenovan Tomislav Tolušić.

Na kraju, Vlada je u Povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, razriješila dosadašnju članicu dr. sc. Martinu Dalić, a novim je članom Povjerenstva, kao ministar gospodarstva, po položaju, imenovan Darko Horvat.

(PressVlada)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*