Međimurje Press
VijestiVlada Republike Hrvatske

Proizvođačima krumpira u Belici dodijeljeno 12 ugovora za izgradnju specijaliziranih skladišta

Plenković: „Vlada je stala uz proizvođače krumpira, bila je učinkovita i brzo reagirala”

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u utorak je u općini Belici prisustvovao svečanoj dodjeli dvanaest ugovora poljoprivrednicima, proizvođačima krumpira, za izgradnju skladišta iz Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Premijer Plenković podsjetio je da je Ministarstvo poljoprivrede reagiralo na vrijeme kako bi se mogla izgraditi specijalizirana skladišta krumpira, a s obzirom na zabranu korištenja klorprofama.

Od ukopne alokacije od 115 milijuna kuna, kada je riječ o Međimurskoj županiji, dosada je podneseno 11 zahtjeva, dok je vrijednost odobrenih projekata 67 milijuna kuna. To znači da su poljoprivrednici djelovali zaista maksimalno učinkovito. Poljoprivreda je izrazito važna za Hrvatsku te je jedan od ključnih elemenata programa Vlade“, rekao je premijer.

Kazao je kako je Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo koliko je Međimurska županija bitna za razvoj hrvatske poljoprivrede.

Najvažnija je poruka da je Vlada stala uz proizvođače krumpira, bila je učinkovita i brzo je reagirala. Mislim da će ova sredstva koja su na raspolaganju i novi skladišni kapaciteti dugoročno omogućiti kvalitetniju organizaciju proizvodnje i u konačnici profit“, poručio je Plenković.

Damir Mesarić, predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira, zahvalio je uime svih proizvođača.

Nije ovdje bila samo riječ o izgradnji, već i da smo došli do toga da se ujedinimo kao poljoprivrednici jer vidimo da nam to fali. Dobili smo proizvođačke organizacije zahvaljujući kojima krećemo u bolju budućnost i osiguravamo opstanak proizvodnje“, rekao je Mesarić.

Predsjednik Vlade posjetio je u Belici i tvornicu Jelen Professional.

HDZ MŽ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja