medjimurjepress@gmail.com

Tri su faze mjera popuštanja

NA 226 SJEDNICI VLADA RH DONIJELA MJERE POPUŠTANJA KROZ TRI FAZE

Prva faza u ponedjeljak 27. travnja: Omogućit će se rad djelatnosti trgovine osim unutar trgovačkih centara. Omogućit će se nastavak rada uslužnim djelatnostima osim gdje je bliski kontakt. Uvode se javne gradske i prigradske linije, rad knjižnica muzeja, knjižara, Omogućuju se treninzi sportaša u najvišem rangu natjecanja. Omogućuje se provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika.

Druga faza kreće 4. svibnja kada počinje rad javnih zdravstvenih sustava u ponom opsegu, ali i privatnih zdravstvenih sustava koji se drže epidemioloških mjera. Otvarat će se i pedikeri, kozmetičari, brijači, frizeri, postolari… ali sve u z posebne mjere.

Treća faza predviđena je za 11. svibnja,  tada će se omogućiti rad trgovačkih centara, rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda, te rad s djecom s teškoćama. Omogućit će se rad laboratorijsklih skupina, a uvodi se i rad međužupnijskih linija i avioprijevoza u domaćem zračnom prostoru. Omogućit će se rad nacionalnih parkova, ali i nekih ugostiteljskih objekata na otvorenom.

Zabrana javnih okupljanja

Održavanje vjerskih okupljanja moguće je od 2. svibnja, rekao je Plenković .Dodao je da se nastavlja zabrana javnih okupljanja.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*