medjimurjepress@gmail.com

Volonterska akcija čišćenja okoliša, 05.06.2019.

U srijedu 05.06.2019. godine, na Svjetski dan zaštite okoliša, održala se volonterska akcija čišćenja obale Trnave od željezničke stanice Buzovec u smjeru glavnog željezničkog kolodvora Čakovec u organizaciji Zaštitarsko – ekološke organizacije Nobilis u sklopu projekta “Od izvora do mora” čiji je nositelj Coca – Cola HBC Hrvatska d.o.o., a partneri su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo turizma, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatske vode, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Savez izviđača Hrvatske, Institut „Ruđer Bošković“ te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

Na pokretanje volonterske akcije čišćenja nesavjesno odloženog otpada u sklopu projekta „Od izvora do mora“ odlučili smo se kako bismo obilježili Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava 05. lipnja te na taj način ukazali na potrebu zaštite našeg okoliša, posebice na zaštitu vodnih bogatstava od prekomjernog zagađenja različitim ambalažnim otpadom, a u najvećoj mjeri se to odnosi na onečišćenje jednokratnim plastičnim predmetima.

S obzirom da je rijeka Trnava jedina rijeka u Međimurskoj županiji koja cijelim svojim tokom prolazi kroz našu županiju te je jedina rijeka koja prolazi kroz Grad Čakovec, iznimno je važno skrenuti pažnju našim građanima na nesavjesno odlaganje otpada na lokacijama koje sami građani koriste za slobodno vrijeme, odnosno najčešće za šetnje te boravak u prirodi.

Ovim putem zahvaljujemo tvrtci Coca – Cola HBC Hrvatska d.o.o. na suradnji i ukazanom povjerenju, GKP Čakom te svim volonterima koji su se priključili akciji čišćenja obale Trnave. Uz pomoć više od 30 volontera obilježili smo Svjetski dan zaštite okoliša sa svrhom podizanja svijesti građana o važnosti odgovornog odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša.

Eva Cerković

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*