Zadrani nisu zaboravili branitelje iz Međimurja

ŠENKOVČANI NA 26.OBLJETNICI DANA OBRANE GRADA ZADRA

U vremenu od 05-08.10.2017.godine u Zadru obilježavala se 26.obljetnica Dana obrane grada Zadra.

Na narečenu svečanost pozvani su Dejan Mihalković i Boris Odrčić iz Šenkovca, a koji su bili pripadnici prvog međimurskog dobrovoljačkog voda na nekom ratištu izvan Međimurja,koji je nazvan međimursko-dalmatinski vod. Međimursko-dalmatinski vod stavljen je pod zapovjedništvo 112.brigade ZNG Zadar, te je u tim najtežim danima od 01.10.1991.g.vodio ključne borbe za grad Zadar  sve do 06.listopada 1991.godine ,kada je u potpunosti zaustavljen prodor agresora predvođen većim dijelom Kninskog korpusa JNA,  prema gradu Zadru.

Pozivnicu su od gradonačelnika Grada Zadra,dr.Branka Dukić,također dobili načelnik općine Šenkovec, Saša Horvat i članovi ogranka UDVDR-a Šenkovec.

Navedeni su dana 05.10.2017.g. u Kneževoj palači prisustvovali prikazivanju dokumentarnog filma „Obrana grada Zadra“ i otvorenju izložbe „Ranjeni grad“.

Na središnjoj svečanosti dana 06.10.2017.g. odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata – polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pred Središnjim križem Gradskog groblja Zadar,  te kod spomen obilježja na Dračevcu. Istog dana prisustvovali su svečanoj akademiji, zatim tribini „Uloga ratnih izvjestitelja HRT-a u Domovinskog ratu“ i prikazivanju dokumentarnog filma „Zadarska 112.brigada“.

Dana 07.10.2017.g. u Bokanjcu kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu svetog Šimuna i Tadije, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća  odali su počast  poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

Na kraju,Dejan Mihalković, u ime svih pozvanih na obljetnicu Dana obrane grada Zadra zahvaljuje se organizatorima,mještanima Zadaraske županije, što nisu zaboravili njihov  doprinos u obrani grada Zadra.

(D.M.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*