Međimurje Press
Vijesti

Zaređenje fra Davida Sedlara

Božji blagoslov je imati dva sina u svećeničkoj službi

Obitelj Sedlar iz Čakovca može se podičiti sa dva sina Franjevca. Jučer, 20.lipnja u svetištu u Mariji Bistrici za svećenika franjevca zaređen je fra David Sedlar. Otac Drago i majka Irena mogu biti ponosni roditelji.Također i naša župa Sv.Antuna Padovanskog ponosna je na novog svećenika koji dolazi iz te župe.
To je treći fratar koji dolazi iz naše župe i na tome smo kao župa zahvalni dragom Bogu.Do sada su iz naše župe postali fratri fra Petar Horvat, fra Josip Sedlar i jučer zaređeni fra David Sedlar.
Davidov brat Josip Sedlar zaređen je 2017.godine.
ŽIVOTOPIS
Fra David Sedlar rođen je 11.12.1994.godine od oca Drage i majke Irene.Rođen je u višečlanoj obitelji sa devetero djece.U djecu roditelji Drago i Irena utkali su sve najbolje istinske, životne i kršćanske vrijednosti.
David je u sjemenište otišao 2009.godine.Đakonsko ređenje obavio je 29.9.2019.godine.Svećeničko ređenje imao je 20.6.2020.godine u svetištu Marije Bistrice.
Svetu mladu Misu imat će u svojoj i našoj župi Sv.Antuna Padovanskog u Čakovcu-jug dana 5.7.2020.godine.
ČESTITKE
Obitelji Sedlar čestitamo na Zaređenju sina Davida.Neka im je dragi Bog podari obilje blagoslova u nijhovom životu.Obitelj Sedlar takoder ima i kćer Vlatku koja se nalazi u Misiji u dalekom Ekvadoru gdje živi i pomaže u školi zajednice Krista Misionara Molitelja.
Fra Davida neka dragi Bog blagoslovi,čuva i vodi kroz njegov svećenički život.
Tekst i foto: Pavo Jazvić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja