Međimurje Press
Vijesti

Završeno 8. vatrogasno državno natjecanje!

Na varaždinskom stadionu Sloboda danas je održano osmo državno natjecanje vatrogasaca RH na kojem su 203 odjeljenja i 2030 natjecatelja odmjerila svoje snage u izvođenju vježbi s motornom štrcaljkom i štafeti. Natjecanje, koje je organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica uz sudomaćinstvo Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, odvijalo se na 8 natjecateljskih staza i 3 staze za štafetnu utrku.

U kategoriji Profesionalna vatrogasna postrojba A najbolji rezultat imao je JVP Čakovec, drugi su VP Kutina, a treće mjesto osvojila je JVP Grada Zagreba

U kategoriji Profesionalna vatrogasna postrojba B prvo mjesto osvojio je JVP Varaždin, drugo JVP Grada Zagreba te treće JVP Križevci.

U kategoriji Muška A kategorija prvo mjesto osvojio je DVD Razljev, drugo DVD Andrilovec te treće DVD Turnašica. U kategoriji Žene A najbolji je bio DVD Ribnica, slijedi ga DVD Palinovec 2 te DVD Varaždinske toplice. U kategoriji Žene B prvo mjesto pripalo je DVD-u Mladost, drugo DVD-u Mali Mihaljevec te treće DVD-u Desno Trebarjevo. U kategoriji Muški B prvo mjesto pripalo je DVD-u Mladost, drugo DVD-u Virovitica te treće DVD-u Donja Gračenica.

Zapovjednik Tucaković: „Ovo je natjecanje bilo izuzetno uspješno“

Govoreći o važnosti natjecanja glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je istaknuo kako su ona bitna za cjelokupno vatrogastvo te je naglasio kako je ponosan na ono što danas natjecatelji su pokazali na terenu. „Natjecanje je provedeno u skladu s epidemiološkim mjerama i čestitam domaćinu – Varaždinskoj županiji na izvrsnoj organizaciji. Također, hvala i ministru Božinoviću što je svojim današnjim dolaskom dao veliku podršku ovom natjecanju, ali i cjelokupnoj Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici te svim vatrogascima Republike Hrvatske. Danas je s nama bilo više od 2000 natjecatelja, više od 150 sudaca i mogu ovo natjecanje proglasiti uspješnim. Pohvaljujem tim koji je ovo sve organizirao na čelu s voditeljem natjecanja Nedeljku Vukaloviću kojem upućujem posebne čestitke za organizaciju. Također bih zahvalio i svim natjecateljima jer je sve prošlo u odličnom redu“, zaključio je zapovjednik Tucaković.

Ministar Božinović: „Čast je biti s vatrogascima“

A o tome da su vatrogasna natjecanja bitan segment osposobljavanja, potvrdili su i visoki uzvanici koji su posjetili natjecanje. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanik predsjednika Vlade RH ovom je prilikom kazao: „Čast je biti danas ovdje s vama vatrogascima, koji svoju srčanost pokazujete svakodnevno na intervencijama. Prošli je tjedan proglašen završetak glavnog naporna požarne sezone, a danas smo na ovome natjecanju koje je svojevrsna priprema već za sljedeću protupožarnu sezonu. No nemojmo izgubiti iz vida kako vatrogasci rade cijelu godinu i u tom smislu vatrogasci uživaju veliku potporu Vlade na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem. Hrvatska vatrogasna zajednica je u našem mandatu postala središnji državni ured, a vatrogasci su konačno ti koji upravljaju svojim sustavom“, kazao je ministar Božinović i dodao kako su Vlada i sva ministarstva tu u funkciji da ih podrže. „Vatrogasci su tu 356 dana u godini i brinu za sigurnost građana, a zadatak Vlade je da im omogući da tu sigurnost održavaju i mislim da smo u tome uspjeli“, zaključio je Božinović.

Natjecanju su prisustvovali i strani gosti iz Slovenije, Austrije i Mađarske koje su dočekali na stadionu na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem i Ante Sanader, predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice, Dino Kozlevac, zamjenik predsjednika Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice, Ivica Labaš, zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije, Tomislav Bogović, izaslanik gradonačelnika Grada Varaždina, Zdravka Grđan, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, Franjo Gregurić, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Vinko Pošta, počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i Zvonko Biškup, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Spomenimo kako će pobjednici današnjeg natjecanja biti plasirani na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se 2022. godine održati u slovenskom Celju.

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja