Međimurje Press
Zdravlje

[ZDRAVLJE] Revolucionarna inovacija koja jamči preciznost i personalizirani pristup

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion s ponosom predstavlja najnoviju investiciju koja će značajno unaprijediti kvalitetu zdravstvene skrbi za pacijente. Radi postizanja visokih standarda u području ortopedije, bolnica je uložila u nabavku najsuvremenijeg robota za ugradnju proteze koljena. Robot ROSA Knee System, Zimmer Biomet  je postavljen i instaliran u bolnici sredinom studenog i od kraja studenoga operacije ugradnje totalne proteze koljena se vrše uz pomoć robota. Ovaj vrhunski robotički sustav omogućuje preciznu i personaliziranu kirurgiju pri ugradnji umjetnih koljena, čime se smanjuje rizik od komplikacija te ubrzava proces rehabilitacije pacijenata. Osim toga što ovakav robot nema nitko u Hrvatskoj niti u susjednim zemljama, uključujući i Sloveniju, ovaj robot je karakterističan po tome što je asistent kirurgu tijekom operacije. Uz pomoć navigacijskog sustava i robotske ruke  omogućava kirurgu postavljanje proteze koljena u idealnu poziciju.

„Izgradnjom i opremanjem nove bolnice Akromion u Zagrebu omogućavamo našim pacijentima  najbolju moguću medicinsku uslugu. Uvođenjem robotskog sustava za ugradnju proteza koljena, potvrđujemo svoju predanost inovacijama i kontinuiranom unapređenju zdravstvene skrbi. Nabavkom robota za ugradnju proteze koljena pratimo najnovija svjetska tehnološka dostignuća u ortopediji.“ – izjavio je prof. dr. sc. Nikola Čičak

Robot omogućava kirurgu digitalno planiranje i precizno izvođenje operacije čak do u jedan milimetar prilikom rezanja kosti te individualni pristup svakom pacijentu jer se razvoj digitalnog plana temelji na anatomiji pacijenta. Mogućnost izrade pred-operacijskog plana i kontrola učinjenog svakog koraka tijekom operacije  omogućava kirurgu provjeru i unapređenje stečenog znanja. Pred-operacijski digitalni plan kirurg izrađuje uz pomoć robota koji putem digitalne kamere stvara 3D virtualni model pacijentove anatomije tako što prepoznaje okvire s digitalnim senzorima koji se postavljaju na pacijentovu natkoljenicu i potkoljenicu te se tako orijentira na samom koljenu.

„Preciznost znači bolju funkcionalnost proteze, ali i njezinu dugovječnost. S robotom su operacije kraće, mogućnost komplikacija manja. S navigacijom puno manje morate otpuštati meka tkiva, ne morate ulaziti u kost i tako smanjujete krvarenje, manje ste invazivni na nekim tkivima i cijeljenje je brže.“– izjavio je doc. dr. sc. Denis Tršek, dr.med., specijalist ortopedije

Implementacija robotskog sustava za ugradnju proteza koljena Akromion potvrđuje svoju posvećenost pružanju vrhunske zdravstvene skrbi te nastavlja unapređivati i modernizirati svoje usluge. Ova prestižna liječnička ustanova predstavlja novu eru u kvaliteti i pristupu zdravstvenoj skrbi za zdravlje i mobilnost i nalazi se na adresi Ulica Savezne Republike Njemačke 5 u Dugavama. S opremom najnovije generacije i stručnim timom visokokvalificiranih stručnjaka, Akromion postavlja najviše standarde u pružanju kvalitetne zdravstvene usluge. Više informacija možete pronaći na akromion.hr.

Valentina Blažeković

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja