Međimurje Press
Zdravlje

Brave Together – pokrenuta web stranica koja nudi besplatne savjete o mentalnom zdravlju!

Maybelline NY je u suradnji s  udrugom Igra pokrenuo inicijativu Brave Together koja svim zainteresiranima osigurava besplatnu podršku kao dio brige o mentalnom zdravlju. Brave Together je globalna inicijativa s ciljem destigmatizacije anksioznosti i depresije, suvremenih mentalnih teškoće s kojima se nosi sve veći broj ljudi, a pogotovo mladih.

Inicijativa počinje u listopadu koji je i na međunarodnoj razini poznat kao Mental Health Awareness Month pa će Maybelline NY posebnu pažnju posvetiti brizi za mentalno zdravlje i dobrobit cjelokupne zajednice. Ekonomska kriza i nesigurnost, gospodarske promjene i nestabilnosti te nedavni potresi samo su pojačali negativne posljedice pandemije koronavirusa koje ostavlja ne više samo na fizičko već i psihičko zdravlje čovjeka.

Maybelline NY to prepoznaje i nudi sveobuhvatnu podršku kroz individualna i grupna savjetovanja kao i različite edukativne materijale koji promiču brigu i zaštitu mentalnog zdravlja koji su dostupni na internetskoj stranici Brave Together. Svi zainteresirani moći će u formi obrasca podijeliti svoje ime, prezime i kontakt kao i razlog javljanja te će ih u kratkom roku od 24 sata nazvati stručna osoba koja će nakon obavljenog razgovora postaviti dijagnozu i preporučiti korake prema rješenju problema. Ovisno o individualnoj situaciji, preporuka liječenja tako mogu biti 1 na 1 sesije ili grupna savjetovanja.

Suvremeno društvo pritisnuto je suvremenim problemima koji sve više uzimaju svoj danak u obliku različitih mentalnih poteškoća i problema. Anksioznost i depresija ne samo da smanjuju produktivnost već i smanjuju opću razinu zadovoljstva životom. To su ozbiljni problemi pa smo posebno ponosni na suradnju s udrugom Igra. Kako je društveno odgovorno poslovanje u temelju Maybellinea NY kao brenda koji brine o dobrobiti zajednice u kojoj djeluje, zaključili smo da je pravo vrijeme da građanima u ovim izazovnim vremenima osiguramo pristup lako dostupnoj stručnoj i profesionalnoj pomoći“, naglasila je Jelena Aleksić, koordinatorica projekta Brave together.

USA, New York, New York City, female tourist on Brooklyn Bridge at sunrise

Igra je jedna od važnijih udruga koja sudjeluje u pružanju socijalnih usluga koje su utemeljene na stvarnim potrebama zajednice u Hrvatskoj. Proveli smo već mnogobrojne projekte i programe koji unaprjeđuju potencijale i mogućnosti pojedinaca, a ova Brave Together inicijativa kao i suradnja s Maybellineom NY veliki su korak prema mentalno osvještenijem i educiranije društvu. Internetska stranica za brzu i pravovremenu online psihološku podršku izvrsna je inicijativa za sve koji žele poraditi na svom mentalnom zdravlju i sigurni smo da će građanima olakšati razmijevanje i nošenje sa simptomima anksioznosti i depresije, naglasila je Nikolina Vodanović, izvršna direktorica udruge Igra.

Udruga Igra za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći od samog se osnutka bavi pružanjem psihosocijalnih usluga i aktivnosti socijalno isključenim članovima društva. Cilj rada Udruge je pružanje pomoći kroz programe i aktivnosti neformalne edukacije, u svrhu unapređenja kvalitete života djece, mladih i obitelji, kao i unapređenja kvalitete života društvene zajednice u cjelini.

Ružica Herceg

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja