Međimurje Press
NajaveZdravlje

Cijepljenje AstraZenecom u Čakovcu se nastavlja i idućeg tjedna!

U petak je temeljem dogovora Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Grada Čakovca, u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec organizirano cijepljenje protiv SARS-Cov-2 virusa. Cijepiti su se mogli svi punoljetni građani, bez obzira jesu li se prijavili preko aplikacije Doma zdravlja Čakovec, a interesa nije nedostajalo. Unatoč lošem vremenu, građani su pristizali u velikom broju već od jutarnjih sati pa se u pojedino doba na cijepljenje trebalo pričekati i do pola sata.

Gradska je uprava proteklih tjedana primila brojne upite zašto na području grada nema organiziranog mjesta za cijepljenje. Mnogi građani koji su se željeli cijepiti nisu bili u mogućnosti otići na organizirane punktove u druga mjesta u Međimurju pa je zato i dogovoreno masovno cijepljenje u krugu Županijske bolnice Čakovec. Za punkt u trijažnoj garaži bolnice, Grad Čakovec je osigurao stolice i komunalne redare koji su pazili na red, dok su se Zavod za javno zdravstvo i Županijska bolnica Čakovec pobrinuli za sve ostalo.

Kako je rekla ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo, Marina Payer-Pal, u cilju procjepljivanja što većeg broja građana, cijepljenje će se u Čakovcu nastaviti i tijekom idućeg tjedna, no u nešto drugačijoj satnici. I dalje će se građani moći cijepiti radnim danom od 9 do 18 sati, no na dvije lokacije. U prijepodnevnim satima, odnosno od 9 do 13 sati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije (krug Županijske bolnice Čakovec), a od 13 do 18 sati u suterenu bolnice, odnosno u trijažnoj garaži gdje je cijepljeno bilo organizirano i u petak. Poruka je Zavoda za javno zdravstvo da cjepiva za punkt u Čakovcu ima dovoljno, a u buduće se nadaju i cjepivima drugih proizvođača.

(kš)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja