Međimurje Press
HrvatskaZdravlje

Epidemija prijeti, slijedeći tjedni su ključni!

U posljednja 24 sata zabilježena su 962 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3981. Među njima je 807 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 82 pacijenta. Preminule su 4 osobe. Nacionalni stožer održao je press konferenciju.

Među ostalim, govorilo se i o načinu donošenja epidemioloških mjera.

“Načelo koje nas je vodilo u radu je da se sve što se radi, radi postupno, da nema naglih poteza ni zatvaranja ni otvaranja, nakon poteza onog prvog vala, kad smo svi učili ponašanje ovog virusa”, rekao je šef Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Mi anticipiramo činjenicu da brojevi rastu, ali nema nekog posebnog žarišta. Ono se u datom trenutku, prije nekih skoro dva tjedna pojavilo u Dubrovniku i županijski stožer je reagirao. Mi smo odobrili odluku da se ove mjere koje su od 1. ožujka na snazi u cijeloj RH ne primjenjuju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. To bi bio neki model”, rekao je Božinović.

Do kraja tjedna će izaći s odlukom hoće li se produžiti ili smanjiti postojeće mjere.

“Činjenica je da brojevi rastu, međutim, činjenica je i da ćemo morati kod nekog restriktivnijeg ponašanja i donošenja te vrste odluka, koncentrirati na žarišta, a manje na horizontalnu primjenu u cijeloj Republici Hrvatskoj”, rekao je Božinović.

Izvor: https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja