medjimurjepress@gmail.com

Hitna pomoć – događaj koji potresa Hrvatsku!

Kujundžićevo ministarstvo o smrti mladića: Sve je bilo po pravilima

Iz Ministarstva zdravstva stiglo je kratko priopćenje u kojemu su komentirali smrt mladića jučer u Zaprešiću.

Svojim priopćenjem pokazali su koliko njima vrijedi taj mladi život. Samo par birokatskih rečenica.

“Poštovani,

Prigodom smrti mladog pacijenta u Zaprešiću, Ministarstvo zdravstva je odmah uputilo Zdravstvenu inspekciju u Zaprešić o čemu će naknadno dostaviti izvješće.

Prema preliminarnim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinu sve je učinjeno sukladno pravilima struke.

Ovim putem izražavamo sućut obitelji umrlog.

S poštovanjem,

Ministarstvo zdravstva”, stoji u priopćenju povodom smrti mladića koja je u šoku ostavila cijeli grad, ali i šire.

Podsjetimo, jučer je u Zaprešiću umro 18-godišnji mladić kojem je pozlilo na ulici. Prolaznici su ga očajnički pokušavali oživjeti, a on im je umirao pred očima. Kad je hitna pomoć napokon stigla, u njoj nije bilo liječnika. Došla je nakon 12 minuta, iako je inače udaljena nekoliko stotina metara od mjesta događaja. U njoj su bili vozač i medicinska sestra.

Drugo vozilo stiglo je iz udaljenog Jastrebarskog. Međutim, bilo je prekasno. Mladić je preminuo, a zatim je njegovo tijelo, prema riječima svjedoka, satima ležalo na cesti.

Smrt mladića u Zaprešiću najgori slučaj dosad

“Umro mi je na rukama. Pao je na pod, došlo je dvoje ljudi, zvali su hitnu i došli po mene da dođem pomoći. Kad sam stigao, dečko je bio ljubičast, u stanju šoka, ali je davao znakove života. Imao je puls, još je bilo šanse. Žena do mene je nazvala hitnu po drugi put. Hitna je udaljena nekoliko stotina metara, ali je došla za 12 minuta. Dvaput su je zvali u tih 12 minuta. Dolazi i moj prijatelj, vičem mu da mladić umire. Došao je s kombijem, viknuo sam da ga mi vozimo. Ne možemo čekati jer umire”, prepričao je za Index jučerašnju tragediju Damirom P, čovjek kojem je nesretni mladić umro na rukama.

“Dolazi hitna i ne zna što će s njim. Nema doktora. Pitam gdje je doktor, oni kažu kako ga nema. U Samoboru je. Zovu centralu i mole da dođe neka nova hitna. Nemaju defibrilator, nemaju ništa. Dva zavoja imaju. Došla je medicinska sestra i vozač. Doktor je u Samoboru, govorim im da mi umire dečko na rukama, a oni dolaze s vozačem i sestrom. Na rukama mi umire, nema pulsa. O čemu mi pričamo? Dolazi i druga hitna iz Jaske nakon desetak, petnaest minuta. Ne znam gdje su oni bili, je li im bilo usput, ne znam”, nastavlja Damir P.

Razumljivo, potpuno je ogorčen cijelom jučerašnjom situacijom.

“Kako ću ja objasniti njegovom ocu da mu nisam uspio spasiti dijete? Ja nisam doktor. Medicinska sestra je slučajno naletjela na nas, rekla nam je kako je sestra i kako će nam pomoći. Mi stišćemo prsa, masiramo ih, a ona ulijeće. Random žena s ulice. A oni iz hitne nas gledaju. Uključili su se tek nakon dvije minute. Za to vrijeme je ta žena, kraljica, cijelo vrijeme upuhivala zrak, ona je heroj. Ne znam kako se zove, prvi put sam je vidio”, rekao je Zaprešićanin koji je do zadnjega pokušao spasiti 18-godišnjeg mladića.

“Koliko vrijedi život? Da se radilo o nekom njihovom, helikopteri bi letjeli. NASA bi ih dolazila spašavati. Koliko vrijedi život mog sina? Nek netko bude frajer i nek mi u lice kaže koliko vrijedi život mog djeteta. Recite mi samo koliko vrijedi život vašeg djeteta, ministre? Nemate za plaću doktora? Kažete da nemate za plaću doktora? Koliko vrijede ljudski životi? Sad su napravili trg za 15 milijuna kuna u Zaprešiću? Vrijedi li ljudski život toliko? Ne znam gdje je empatija. Gdje su oni koji nas vode? Gdje je granica? Kako ću reći ocu da nisam mogao spasiti njegovo dijete, zadnji otkucaji su mu bili pod mojim prstima, a nije moje da ga spašavam. Nemam više srca, nemam duše, uzeli su sve iz mene”, ispričao je u dahu čovjek koji je jučer pokušao odraditi posao Hitne medicinske pomoći u razgovoru za Index.

(Izvor: www.index.hr)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*