Međimurje Press
Zdravlje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 13. listopada 2020. godine

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo MŽ u Međimurskoj županiji u posljednja 24 sata pozitivan nalaz na virus COVID-19 potvrđen je kod 18 osoba, a 15 osoba je ozdravilo.

Danas do 11 sati uzeto je 227 uzoraka, 16 nalaza je negativno, a ostalih 211 su u obradi. Od jučer uzetih neobrađenih uzorka 18 nalaza je pozitivno, a 114 je negativno.

Trenutno je 111 aktivnih slučajeva pozitivnih na COVID 19 virus – 15 osoba se oporavilo, 36 osoba je nepoznate epidemiološke anamneze, 74 osobe su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, 1 osoba strani državljanin koji radi na području MŽ. Do sada je ukupno testirano 8598 osoba.  Trenutno  je 768 osoba u samoizolaciji (pozitivni na COVID 19 virus i njihovi kontakti).

Prema mjestu prebivališta: u Čakovcu je 21 aktivan slučaj, u Prelogu 10, na području općina Belica 8, Donji Kraljevec 7, Donji Vidovec 10,  Goričan 5, Gornji Mihaljevec 2,Mala Subotica 7, Nedelišće 12, Orehovica 5, Podturen 3, Pribislavec 2, Strahoninec 1, Sveta Marija 10, Sveti Juraj na Bregu 3,  Sveti Martin na Muri 3, Vratišinec 1, Šenkovec 1.

Županijska bolnica Čakovec udvostručila je broj kreveta za liječenje COVID pozitivnih osoba. U ovome trenutku od 12 hospitaliziranih pacijenata, nema nikoga na respiratoru. Na jutrošnjem sastanku ravnatelja zdravstvenih ustanova u Međimurskoj županiji s osnivačem donijeta je odluka da se promijeni način uzimanja briseva na Svetojelenskoj cesti u Čakovcu postavljanjem grijanog šatora kako građani ne bi predugo stajali na hladnom vremenu. Također, za nekoliko dana premjestit će se trijažni šator na ulazu u Županijsku bolnicu Čakovec u prostor suterena Bolnice kako bi se pacijenti koji moraju proći mjerenje temperature i ispunjavanja obrazaca sklonili od hladnijeg vremena.

Od danas, 13. listopada 2020. godine jedna srednja škola s područja Međimurske županije prelazi na C model nastave (nastava na daljinu) u trajanju od najmanje dva tjedna. Podsjetimo, u cilju prevencije širenja virusa COVID-19, od ponedjeljka, 12. listopada 2020. godine za područje naše županije primjenjuje se niz odluka među kojima je obaveza korištenja zaštitnih ili medicinskih maski u svim javnim zatvorenim prostorima, privatna okupljanja i svečanosti u zatvorenom prostoru ograničena su na 50 osoba, a mogu trajati najdulje do 02:00 sati, radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata ograničeno je do 24:00 sata, posjete u Županijskoj bolnici Čakovec do daljnjeg su obustavljene uz moguće iznimke, a posjeti pokretnim korisnicima domova za starije i nemoćne osobe dopušteni su na otvorenom prostoru objekta u trajanju od 30 minuta, a posjeti nepokretnim korisnicima domova za starije i nemoćne osobe dopušteni su u zatvorenim prostorima objekta u trajanju od najviše od 15 minuta.

(Vesna Haluga)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja