Međimurje Press
Zdravlje

Kako se suprotstaviti raku?

U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u subotu, 10. listopada 2020. u 10.30 sati u Slavonskom Brodu (Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Ulica Ivana Cankara 76), održat će se Konferencija Fight&Win.

Medicinski stručnjaci i udruge koje djeluju u području borbe protiv raka te oblikovatelji politika na Konferenciji će razmijeniti mišljenja, razgovarati o izazovima i potrebnim koracima za njihovo rješavanje u borbi s bolešću koja predstavlja pošast današnjice – rakom.

Organizatorica konferencije, zastupnica Sunčana Glavak, članica je Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) te neformalne skupine zastupnika MEPs Against Cancer (MAC), koja je osnovana s ciljem poboljšanja prevencije raka u Europi. Svojim radom u okviru Odbora ENVI zastupnica Glavak aktivno sudjeluje u promicanju borbe protiv raka, jednom od prioriteta odbora u Europskom parlamentu, Europske pučke stranke (EPP), ali i Europske komisije.

Cilj konferencije je podizanje svijesti o važnosti prevencije i borbe protiv raka te poticanje razmjene iskustava u svrhu informiranja i edukacije.

U panel-raspravama izlaganja će održati državni tajnik u Ministarstvu zdravstva prof. dr. sc. Silvio Bašić, dopredsjednica Hrvatske lige protiv raka Ilona Sušac, dr. med., zatim ravnatelj Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ prim. Josip Samardžić, dr. med., predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera te psihijatar, zastupnik u Hrvatskom saboru i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. sc. Ivan Ćelić.

Na konferenciji će uz zastupnicu Glavak sudjelovati župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić, zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Maksimčuk, a putem videoveze uključit će se i ministar zdravstva prof. dr. sc. Vili Beroš.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja