Međimurje Press
Korisni savjetiZdravlje

Magnetska rezonanca – Pregled moguć već isti dan!

OVAJ ČLANAK Magnetska rezonanca – Pregled moguć već isti dan kreiran je kako bi pomogli pacijentima da izbjegnu preduge liste čekanja, te putem uputnice obave pregled u roku nekoliko dana (ovisno o raspoloživosti termina) u privatnim klinikama ali bez plaćanja.

Što je magnetska rezonanca?

Magnetska rezonanca je suvremena, radiološka, dijagnostička metoda koja Vam pruža savršenu vizualizaciju cijelog organizma i promjena uvjetovanih različitim bolestima.

Ova dijagnostička metoda omogućuje bolji uvid u pojedine dijelove ljudskog tijela. Pod to spadaju svi organi, meko tkivo, kosti, zglobovi, odnosno sve strukture u unutrašnjosti tijela.

Republika Hrvatska sve više sklapa ugovore s privatnim klinikama kod kojih se može brzo i besplatno doći na MR. Većina građana ipak ne zna za tu mogućnost.

Baš zato država sve više sklapa ugovore s privatnicima kod kojih se može brzo i besplatno na pregled, no većina građana ne zna za tu mogućnost.

Što trebam očekivati tijekom magnetske rezonance?

Postupak je bezbolan i neinvazivan te nema štetnih ionizirajućih zraka niti zračenja. Posebno kvalificirani radiološki tehnolog će Vas smjestiti i sve namjestiti za Vaš pregled. Tijekom MRI pregleda nalazite se unutar uređaja.

Aparat stvara ponavljajuće zvukove, zbog čega ćete dobiti posebne slušalice za uši koje prigušuju zvukove kako bi se ugodnije osjećali. Važno je biti maksimalno miran tijekom cijelog pregleda jer se pri pomicanju stvaraju artefakti i slika neće biti prikladna za analizu. Također je važno slijediti upute tehnologa.

Vaš MR tehnolog postavit će specijalizirane zavojnice oko područja tijela koje ćete snimati. Pregled može trajati od 30 min do sat vremena, ovisno o tome koristi li se kontrast i koje područje tijela snimate.

Kako izgleda MR snimanje?

Uređaj za MR snimanje izgleda poput tunela. Za vrijeme pregleda pacijent leži na stolu koji se uvlači u tunel uređaja različito duboko, a u ovisnosti o dijelu tijela koji se pregledava. Ponekad se oko pregledavanog dijela tijela (na primjer oko glave i zglobova) stavljaju zavojnice koje su neophodne za MR snimanje.

Pri MR snimanju tijelo je smješteno u snažnom magnetskom polju koje djeluje na dijelove stanica tkiva (na protone) slažući ih u određeni red.

Tijekom snimanja pacijent se postavlja na pomični stol MR uređaja. Za učvršćivanje dijelova tijela koriste se različiti jastuci i trake. Oni također osiguravaju i mirnoću dijela tijela pri snimanju. Radi zaštite od buke pri snimanju pacijent dobije slušalice ili čepiće za uši. Ponekad je potrebno primijeniti kontrastno sredstvo intravenski ili u zglob ako se radi o MR artrografiji.

Pri pregledu se pomični stol na kojem leži pacijent uvlači u tunel MR uređaja tako da snimani dio tijela bude u središtu tunela. Radiološko osoblje napušta prostoriju s bolesnikom budući da se radna stanica s računalom s kojeg se upravlja pregledom nalazi u drugoj prostoriji.

Kako se pripremiti za magnetsku rezonancu?

Magnetska rezonanca (MR) je neinvazivna radiološka dijagnostička pretraga sa slojevnim prikazom tijela.

Obavezno donesite svu medicinsku dokumentaciju (povijest bolesti) koja se odnosi na pregled koji radite.

Nosite udobnu odjeću, a metalne predmete i ostale stvari ostavit ćete u prostoru namijenjenom presvlačenju.

Uklonite slušna pomagala kao i zubne proteze.

Metalnim predmetima nije mjesto na MR pregledu

Osobe koje ne smiju na MR su pacijenti s ugrađenim pejsmejkerom. Koji nisu kompatibilni s MR uređajem ili predmetima od feromagnetnih materijala.

Sve potrebne dodatne upute dobit će te prilikom naručivanja.

Magnetska rezonanca se ne preporučuje trudnicama

Također, trebate napomenuti radiološkom osoblju ako imate bilo kakve metalne predmete u tijelu (elektrostimulator srca – „pacemaker“, slušni ugradak, postoperativne klipse, umjetne zglobove, osteosintetski materijal nakon operativnog liječenja prijeloma, stentove u krvnim žilama, umjetni srčani zalisci, metalne krhotine i drugo), obzirom da iste mogu uzrokovati smetnje na snimci pri pregledu, a neke su i kontraindikacija za pregled.

Žene u generativnoj dobi trebaju obavijestiti radiološko osoblje o eventualnoj mogućoj trudnoći. Iako se MR koristi dugi niz godina (od 1980-ih godina), nije zabilježeno štetno djelovanje na trudnice ili njihov plod.

No, obzirom na visoku osjetljivost tkiva ploda, MR pregled se ne preporučuje u prva tri mjeseca trudnoće, a poslije ako postoji čvrsta medicinska indikacija. Također ćete biti pitani i o postojanju nekih drugih zdravstvenih problema, prvenstveno onih koji utječu na rad jetre i bubrega.

S obzirom na to da se pregledavani dio tijela smješta u tunel uređaja, pregled može biti neugodan kod pacijenata koji imaju strah od zatvorenog prostora (klaustrofobija), pa bi prije pregleda trebali uzeti blaže sredstvo za smirenje.

Zašto liječnik koristi kontrast?

Koristi se u slučaju nejasnog morfološkog nalaza, radi boljeg razlikovanja strukture tkiva (u dogovoru s liječnikom za vrijeme pretrage).

Kada se obavezno koristi kontrastno sredstvo?

  • Ukoliko je pacijent operiran na području koji se snima (zbog reza)
  • MR dojki
  • Sumnja na tumor ili neke komplicirane bolesti.

Koliko traje snimanje magnetskom rezonancom?

Trajanje pregleda magnetskom rezonancom ovisi o regiji koja se snima. Uzevši u obzir pozicioniranje pacijenta u aparatu i snimanje, npr.kod MR segmenta kralježnice ili MR mozga proces u prosjeku traje oko 20-30 minuta dok kod snimanja abdomena i zdjelice snimanje rijetko traje kraće od 30 min. po segmentu (dakle 30-ak minuta za MR gornjeg abdomena i isto toliko za MR zdjelice).

Navedeno vrijeme se odnosi na nativno snimanje, no ukoliko je potrebno, rade se dodatne sekvence i aplicira kontrastno sredstvo te se samim time pretraga produžuje i za do oko 15-ak minuta. Sumacijski, potrebno je oko 25-45 minuta po jednom segmentu ovisno o stanju pacijenta i kliničkom upitu (radnoj dijagnozi), tj. o tome što želimo dobiti ovom dijagnostičkom metodom.

Da li ima kakvih rizika kod snimanja?

Budući da MR koristi moćne magnete, prisutnost metala u vašem tijelu može predstavljati sigurnosnu opasnost ako ga magnet privuče. Čak i ako ih magnet ne privlači, metalni predmeti mogu iskriviti MR sliku. Prije magnetske rezonance popunit ćete upitnik koji uključuje imate li u tijelu metalne ili elektroničke uređaje.

Ako implantat koji imate nije certificiran kao MR siguran, možda nećete moći obaviti MR. To može uključivati:

  • srčani stimulator
  • ugrađeni srčani defibrilator
  • metalne zglobne proteze
  • umjetni srčani zalisci
  • ugrađene pumpe za infuziju lijeka
  • stimulatori živaca
  • metalne kopče
  • metalne igle, vijci, ploče, stenti ili kirurške spajalice
  • kohlearni implantati
  • metak, geleri ili bilo koja druga vrsta metalnih fragmenata
  • unutarmaterični uređaj (tzv. spirala)
  • ako imate tetovaže ili trajnu šminku, pitajte svog liječnika mogu li utjecati na vašu magnetsku rezonancu jer neke tamnije tinte sadrže metal.

Prije nego što zakažete termin za magnetsku rezonancu, obavijestite svog liječnika ako mislite da ste trudni. Iako se ne radi o rendgenskom zračenju, učinci magnetskih polja na fetus nisu još potpuno istraženi, stoga Vam liječnik može preporučiti alternativni pregled ili odgodu planirane pretrage za kasniju fazu trudnoće. Obavijestite svog liječnika i ako dojite, posebno ako ćete tijekom postupka primati kontrastni materijal.

Je li potrebno biti miran za vrijeme snimanja MR?

Kao i kod drugih oblika snimanja u radiologiji (standardne rtg snimke, UZV i MSCT) pa tako i kod MR snimanja potrebno je da prilikom postupka pacijent bude miran.

To je važno jer se pri pokretanju tijela stvaraju smetnje-takozvani artefakti koji smanjuju rezoluciju slike što umanjuje mogućnost preciznije analize, a samim time i dobivanja adekvatnih informacija potrebnih za donošenje zaključka/dijagnoze.

Može li se obavljati MR ako pacijent nosi aparatić za zube?

Ukoliko se radi o mobilnom aparatiću, može. Ukoliko se radi o fiksnom aparatiću ili zubnim implatantima potrebno je tražiti potvrdu liječnika. Ne smeta jedino ako se snima od zjdelice naniže.

Zrači li magnetska rezonanca?

MR je potpuno sigurna, neinvazivna radiološka metoda koja ne koristi štetno ionizirajuće zračenje.

Po čemu se magnetska rezonanca razlikuje od ostalih radioloških metoda?

Magnetskom rezonancom dobivaju se snimke najvišeg medicinskog standarda koje najpreciznije prikazuju patološki promijenjeno tkivo što je posebno značajno kod ranog otkrivanja malignih oboljenja i posttraumatskih stanja, utvrđivanja stadija bolesti kao i kasnijeg praćenja uspješnosti provedene terapije, ali i kao preventivni pregled kod zdravih osoba koje redovito brinu o svom zdravlju.

Što je MR enterografija?

MR enterografija je pregled kojim se dobiva precizan i detaljan prikaz tankog crijeva. Ona je suvremena alternativa rendgenskoj pretrazi (pasaži crijeva), odnosno MSCT pregledu. Postupak je bezbolan i neinvazivan, ne koristi ionizirajuće zračenje.

MR enterografija koristi se pri dijagnosticiranju kroničnih upalnih bolesti crijeva kao što su Crohnova bolest i ulcerozni kolitis, tumora tankog crijeva, celijakalije, za dokazivanje ili isključenje komplikacija kao što su fistule ili apscesne formacije, te u dijagnosticiranju drugih patoloških promjena tankog crijeva.

Priprema za pregled traje sat vremena, dok sam pregled može trajati do 30 min.

Što je MR-kolonografija?

MR-kolonografija (kolonografija magnetnom rezonancom) je radiološka dijagnostička metoda snimanja debelog crijeva gdje se za dobijanje slike ne koristi rendgensko zračenje već jaka magnetna polja i radio-valovi.

HZZO ugovara dodatne postupke MR-a kako bi se smanjila lista čekanja.

Rokovi čekanja na magnetsku rezonancu u ovim poliklinikama je do nekoliko dana.

Donosimo vam i popis:

popis ustanova

Poliklinika Medikol

– Advertisement –

HZZO Ugovor: Da

MR pretrage: 

Mozga (glave), Hipofize, unutrašnjeg uha, sinusa, orbita i čeljusnih zglobova, Vrata, Kralježnice, Zglobova i ekstremiteta, Abdomena i zdjelice (urografija), Abdomena, Zdjelice, Enterografija, Dojki, Aorte, Prostate, Cijelo tijelo (screening), Angiografije, Qiss – bezkontrastna angiografija arterija nogu, Spektroskopija

Čekanje: Nema čekanja

Plaćanje: Mogućnost obročnog plaćanja bez naknade

Adresa:

  • J. J. Strossmayera 141 31000 Osijek,
  • Šoltanska 1 21000 Split,
  • Voćarska 106, 10 000 ZAGREB,
  • Franca Prešerna 13 40000 Čakovec

Kontakt za narudžbe:

  • Osijek: 31 638 444,
  • Zagreb: 01 4594 777,
  • Split: 021 685 999,
  • Čakovec: 040 638 500

E-mail: info@medikol.hr
Web: medikol.hr

Specijalna Bolnica Sv. Katarina

HZZO Ugovor: Da

MR pretrage: Provjeriti pozivom ili mailom

Čekanje: Nema čekanja za privatno naručivanje, za uputnice su kvote popunjene za 2022

Plaćanje: Gotovinom, karticom ili uplatom preko računa

Adresa: Branimirova ul. 71E, 10000, Zagreb, Bračak 8, 49210, Bračak

Kontakt za narudžbe: Zagreb: 01 2867 400, Zabok: 049 296 600

E-mail: info@svkatarina.hr

Web: svkatarina.hr

Poliklinika Dr. Drinković 

HZZO Ugovor: Da, svi termini popunjeni

MR pretrage: abdomena, dojki, srca, fistulografija, koljena, kralježnice, kukova, mozga, prostate, ramena, skočnog zgloba i stopala, sinusa, šake i zapešća, urografija, zdjelice

Čekanje: Nema čekanja za privatno naručivanje

Plaćanje: Jednokratno plaćanje, plaćanje na rate bez naknada i kamata

Adresa: Ulica Bogoslava Šuleka 5, Zagreb

Kontakt za narudžbe: Zagreb: 01 2321 970

E-mail: info@drinkovic.hr

Web: drinkovic.hr

Poliklinika Vita (Affidea)

HZZO Ugovor: DA

MR pretrage: MR mozga, MR hipofize, MR paranazalnih sinusa, MR orbita, očnih živaca, vidnog puta, MR angiografija krvnih žila glave, MR cervikalne kralješnice, MR torakalne kralješnice, MR lumbosakralne kralješnice, MR cijele kralješnice, MR abdomena (želudac, jetra, bubrezi,gušterača…), MR zdjelice (unutarnji organi), MR kukova (koksofemoralni zglob,koštani prozor), MR natkoljenice, MR zgloba koljena, MR potkoljenice (tibia, fibula, triceps surae itd.), MR gležnja (medijalni/lateralni maleoli, Ahilova), MR zgloba stopala (metatarsus,tarsus), MR klavikule (ključne kosti), MR lopatice (scapule), MR zgloba ramena, MR nadaktice (humerus,biceps,triceps,deltoideus), MR zgloba lakta, MR podlaktice (ulna,radius), MR radiokarpalnog zgloba, MR šake, MR dojki, MR sakroilijakalnih zglobova, MR preponske regije, MR mozga i cijele kralježnice, MR urografija, MR cijelog tijela, MR artrografija

Čekanje: Slobodni termini od kolovoza 2022. godine

Plaćanje: Gotovina, Kartično, Kriptovalutom

Adresa: Matije Gupca 93, 22 000 Šibenik

Kontakt za narudžbe: 022 312 644

E-mail: poliklinika-vita@affidea.com

Web: affidea.hr/nasi-centri/

Poliklinika Čavka (Affidea)

HZZO Ugovor: DA

MR pretrage:

MR mozga, MR hipofize, MR paranazalnih sinusa, MR orbita, očnih živaca, vidnog puta, MR angiografija krvnih žila glave, MR cervikalne kralješnice, MR torakalne kralješnice, MR lumbosakralne kralješnice, MR cijele kralješnice, MR abdomena (želudac, jetra, bubrezi,gušterača…), MR zdjelice (unutarnji organi), MR kukova (koksofemoralni zglob,koštani prozor), MR natkoljenice, MR zgloba koljena, MR potkoljenice (tibia, fibula, triceps surae itd.), MR gležnja (medijalni/lateralni maleoli, Ahilova), MR zgloba stopala (metatarsus,tarsus), MR klavikule (ključne kosti), MR lopatice (scapule), MR zgloba ramena, MR nadaktice (humerus,biceps,triceps,deltoideus), MR zgloba lakta, MR podlaktice (ulna,radius), MR radiokarpalnog zgloba, MR šake, MR dojki, MR sakroilijakalnih zglobova, MR preponske regije, MR mozga i cijele kralježnice, MR urografija, MR cijelog tijela, MR artrografija

Čekanje: Slobodni termini od kraja listopada 2022. godine

Plaćanje: Gotovina, Kartično, Kriptovalutom

Adresa: Jordanovac 99, Zagreb

Kontakt za narudžbe: 01 2316 704

E-mail: poliklinika-cavka@affidea.com

Web: affidea.hr/nasi-centri/

Poliklinika Vura

HZZO Ugovor: DA

MR pretrage:

Neurološka snimanja, MR kostiju i zglobova, MR unutarnjih organa, MR u onkolgiji, MR žila mozga i vrata, MR djece

Čekanje: Slobodni termini za prosinac 2022. godinu

Plaćanje: Gotovina, Kartice, Internet bankarstvo, R1

Adresa: Andrije Štampara3, Karlovac

Kontakt za narudžbe: 047 658 088

E-mail: info@poliklinika-vura.hr

Web: poliklinika-vura.hr/home 

Poliklinika Dijagnostika 2000 

HZZO Ugovor: DA, popunjena kvota za 2022. godinu

MR pretrage:

MR mozga, MR jednog segmenta kralježnice, MR abdomena, MR zdjelice, MR jednog segmenta muskuloskeleta, MR angiografija mozga, MR angiografija vrata, MR cijelog tijela, MR dodatnog segmenta, MR kontrastno sredstvo

Čekanje: Nema čekanja za privatno naručivanje

Plaćanje: Gotovina, Kartice, Obročno

Adresa: Fra Grge Martića 63a, Zagreb

Kontakt za narudžbe: 01 4556 282

E-mail: info@dijagnostika2000.hr

Web: www.dijagnostika2000.hr/

Poliklinika Aviva

HZZO Ugovor: DA

MR pretrage:

MR mozga, MR sljedeći segment, MR abdomena, MR dojki, MR koljena, MR pretraga po segmentu, MR segmenta kralježnice, MR zdjelice

Čekanje: Slobodni termini od srpnja 2022. godine

Plaćanje: Gotovina, Sve debitne i kreditne kartice

Adresa: Nemetova 2, Zagreb

Kontakt za narudžbe: 01 4693 111

E-mail: info@poliklinika-aviva.hr

Web: poliklinika-aviva.hr

Poliklinika Croatia

HZZO Ugovor: DA, popunjeni termini za 2022. godinu

MR pretrage: Na linku

Čekanje: Nema čekanja za privatno naručivanje

Plaćanje: Gotovina, Kartice, Internet bankarstvo, R1

Adresa:

  • Ulica grada Vukovara 62, Zagreb
  • Trg hrvatske bratske zajednice 8, Split
  • Marka Marulića 1, Pula
  • Miroslava Krleže 81, Koprivnica

Kontakt za narudžbe: 072 000 999 (poziv se naplaćuje)

E-mail: mrzagreb@crosig.hr

Web: www.poliklinikacroatia.hr/

Thalassotherapia Opatija

HZZO Ugovor: DA

MR pretrage:

MR mozga, MR glave i vrata, MR svih segmenata kralježnice, MR krvnih žila, MR srca, MR mišićno-koštanog sustava, MR dojki

Čekanje: Na upit

Plaćanje: Gotovina, Kartice, Internet bankarstvo, R1

Adresa: Maršala Tita 188/1, 51 410 Opatija

Kontakt za narudžbe: 051 202 600

E-mail: privatno.narucivanje@tto.hr

Web: www.thalassotherapia-opatija.hr/

Poliklinika Medico

HZZO Ugovor: DA

MR pretrage:

MR glave, mozga, MR cijele kraležnice, MR vrata, MR temporomandibularnih zglobova, MR brahijalnog plexusa, MR dojki, MR trbušnih organa +MRCP, MR mišićno-skeletnog sustava (lokomotornog), MR krvnih žila (angiografije), MR fistulografija, MR enterografija (snimanje tankog crijeva), MR zdjelice, MR multiparametrijsko snimanje prostate, MR half body

Čekanje: Slobodni termini od rujna 2022. godine

Plaćanje: Gotovina, Kartice, Internet bankarstvo, R1

Adresa:

Agatićeva 8, 51000 Rijeka

Rizzijeva 101, 52100 Pula

Kontakt za narudžbe: 072 100 700 (poziv se naplaćuje)

E-mail: medico@medico.hr

Web: www.medico.hr/

Poliklinika Kalajžić (Affidea)

HZZO Ugovor: DA

MR pretrage:

MR mozga, MR hipofize, MR paranazalnih sinusa, MR orbita, očnih živaca, vidnog puta, MR angiografija krvnih žila glave, MR cervikalne kralješnice, MR torakalne kralješnice, MR lumbosakralne kralješnice, MR cijele kralješnice, MR abdomena (želudac, jetra, bubrezi,gušterača…), MR zdjelice (unutarnji organi), MR kukova (koksofemoralni zglob,koštani prozor), MR natkoljenice, MR zgloba koljena, MR potkoljenice (tibia, fibula, triceps surae itd.), MR gležnja (medijalni/lateralni maleoli, Ahilova), MR zgloba stopala (metatarsus,tarsus), MR klavikule (ključne kosti), MR lopatice (scapule), MR zgloba ramena, MR nadaktice (humerus,biceps,triceps,deltoideus), MR zgloba lakta, MR podlaktice (ulna,radius), MR radiokarpalnog zgloba, MR šake, MR dojki, MR sakroilijakalnih zglobova, MR preponske regije, MR mozga i cijele kralježnice, MR urografija, MR cijelog tijela, MR artrografija

Čekanje: Nema čekanja za privatno naručivanje, popunjene kvote za 2022. godinu za uputnice

Plaćanje: Gotovina, Kartično, Kriptovalutom

Adresa: Ulica Moliških Hrvata 4, 21 000 Split

Kontakt za narudžbe: 021 453 310

E-mail: poliklinika-kalajzic@affidea.com

Web: affidea.hr/nasi-centri/

Poliklinike bez HZZO suradnje

Poliklinika Sveti Rok (Affidea)

HZZO Ugovor: NE

MR pretrage:

MR mozga, MR hipofize, MR paranazalnih sinusa, MR orbita, očnih živaca, vidnog puta, MR angiografija krvnih žila glave, MR cervikalne kralješnice, MR torakalne kralješnice, MR lumbosakralne kralješnice, MR cijele kralješnice, MR abdomena (želudac, jetra, bubrezi,gušterača…), MR zdjelice (unutarnji organi), MR kukova (koksofemoralni zglob,koštani prozor), MR natkoljenice, MR zgloba koljena, MR potkoljenice (tibia, fibula, triceps surae itd.), MR gležnja (medijalni/lateralni maleoli, Ahilova), MR zgloba stopala (metatarsus,tarsus), MR klavikule (ključne kosti), MR lopatice (scapule), MR zgloba ramena, MR nadaktice (humerus,biceps,triceps,deltoideus), MR zgloba lakta, MR podlaktice (ulna,radius), MR radiokarpalnog zgloba, MR šake, MR dojki, MR sakroilijakalnih zglobova, MR preponske regije, MR mozga i cijele kralježnice, MR urografija, MR cijelog tijela, MR artrografija

Čekanje: Nema čekanja

Plaćanje: Gotovina, Kartično, Kriptovalutom

Adresa: Ulica grada Vukovara 284d, Zagreb

Kontakt za narudžbe: 01 2394 400

E-mail: poliklinika.svrok@affidea.com

Web: affidea.hr/nasi-centri/

Poliklinika Neuron

HZZO Ugovor: NE, Uputnica doktora KBC-a ili KB-a

MR pretrage:

MR mozga, MR kralježnice, MR angiografija, Funkcionalna MR mozga, MR traktografija, MR spektroskopija, MR abdomena, MR zdjelice, MR prostate, MR osteomuskularnog sustava (MR ramena, MR koljena i dr.), MR srca

Čekanje: Ovisno o pretrazi, ne manje od mjesec dana

Plaćanje: Kontaktirati ustanovu

Adresa: Šalata 12, Zagreb

Kontakt za narudžbe: 01 459 6922

E-mail: poliklinika@neuron.hr

Web: neuron.hr

Specijalna bolnica Agram

HZZO Ugovor: NE

MR pretrage:

MR mozga sa spektroskopijom, MR kralježnice, MR srca, MR abdomena i zdjelice, MR enterografija (snimanje tankog crijeva), MR zglobova uz T2 mapping za dijagnostiku ranog oštećenja hrskavice, MR TOF angiografija (snimanje krvnih žila bez kontrasta), MR dojke, Multiparametrijski MR prostate

Čekanje: Nema čekanja

Plaćanje: Gotovinsko plaćanje, kartično obročno plaćanje do 12 rata

Adresa: 

  • Trnjanska cesta 108, Zagreb 10000
  • Varaždinska 54, Split 21000
  • Zagrebačka 51, Varaždin 42000
  • Obala kneza Branimira 5, Zadar 23000
  • Vukovarska cesta 31, Osijek 31000
  • Riva 8, Rijeka 51000
  • Petra Svačića 1a, Slavonski Brod 35000

Kontakt za narudžbe: 

  • 01 304 6666 Zagreb
  • 021 453 810 Split
  • 042 500 501 Varaždin
  • 023 301 450 Zadar
  • 031 494 555 Osijek
  • 051 205 400 Rijeka
  • 035 415 200 Slavonski Brod

E-mail:

  • zagreb@agram-bolnica.hr
  • split@agram-bolnica.hr
  • varaždin@agram-bolnica.hr
  • zadar@agram-bolnica.hr
  • osijek@agram-bolnica.hr
  • rijeka@agram-bolnica.hr
  • sl.brod@agram-bolnica.hr

Web: agram-bolnica.hr

Specijalna bolnica Akromion

HZZO Ugovor:

MR pretrage:

MR mišićno koštanog sustava, MR središnjeg živčanog sustava – glave i kralježnice

Čekanje: Nema čekanja

Plaćanje: Gotovina, uplata na račun, obročno plaćanje

Adresa:

  • Ulica Frana Vrbanića 26, Zagreb 10000
  • Ulica Ljudevita Gaja odvojak 2, Krapinske Toplice 49217
  • Kranjčevićeva 45, Split 21000

Kontakt za narudžbe: 

  • 01 6445 820 Zagreb
  • 049 587 487 Krapinske Toplice
  • 021 252 255 Split

E-mail:

  • info@akromion.hr Zagreb
  • akromion@akromion.hr Krapinske Toplice
  • ambulanta-split@akromion.hr Split

Web: akromion.hr

Magnetska rezonanca je suvremena, radiološka, dijagnostička metoda koja Vam pruža savršenu vizualizaciju cijelog organizma i promjena uvjetovanih različitim bolestima. Ova dijagnostička metoda omogućuje bolji uvid u pojedine dijelove ljudskog tijela. To ukljucuje sve organe, meko tkivo, kosti, zglobove, odnosno sve strukture u unutrašnjosti tijela.

Donosimo i popis bolnica koje imaju ugovorene postupke magnetske rezonance:

  1. KB Dubrava
  2. KB Merkur
  3. KB Sveti Duh
  4. Klinika za dječje bolesti Zagreb
  5. KBC Osijek
  6. KBC Rijeka
  7. KBC Sestre Milosrdnice
  8. KBC Split
  9. KBC Zagreb
  10. OP Bjelovar
  11. OB dr. Josip Benčević
  12. OB dr. Tomislav Bardek
  13. OB Dubrovnik
  14. OB Gospić
  15. OB Pula
  16. OB Zadar
  17. OŽB Pakrac
  18. OŽB Požega
  19. OŽB Vukovar
  20. Thalassotherapia Opatija

Nikolina – eDoktor.hr

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja