Međimurje Press
VijestiZdravlje

Međunarodni dan sestrinstva u Srednjoj školi Čakovec!

Učenici Srednje škole Čakovec obilježili su Međunarodni dan sestrinstva tako da su posjetili izložbu u Zagrebu imenom „Sestrinstvo kroz 20. stoljeće“. Izložba je prikaz uspješne suradnje nastavnika strukovnih predmeta Zdravstvene njege i učenika koji su dobili priliku biti istraživači povijesti sestrinstva. Inspiracija za izložbu autorovo je višegodišnje sakupljanje „sestrinskog materijala“, što je i omogućilo kreativnost svima koji su sudjelovali u spomenutom.

Namjera autora izložbe prikaz je lika medicinske sestre, pribora i materijala kojima su se koristile u svom radu i okolnostima u kojima su djelovale. Autor izložbe je Josip Božić, mag. med. techn., nastavnik u Školi za medicinske sestre Vinogradska.

Također, učenici su svojim sudjelovanjem doprinijeli i proslavi obilježavanja u Županijskoj bolnici Čakovec, i to na način pjevanja u zboru pod vodstvom mentorice profesorice Petre Horvat. Maturantica Viktorija Čurila održala je govor zahvale svim djelatnicima Županijske bolnice Čakovec koji nam nesebično pomažu u obrazovanju budućeg kadra. Govor je započela riječima:

Ja sam Viktorija Čurila, učenica sam petog razreda Srednje škole Čakovec. Povodom Međunarodnog dana sestrinstva uputit ću vam nekoliko lijepih riječi. Hvala što ste uvelike doprinijeli našem obrazovanju te osim stručnih znanja – prenijeli ste nam puno više..

I na kraju, nastavnici predmeta Zdravstvene njege Srednje škole Čakovec – želimo sretan Međunarodni dan sestrinstva!

Piše: Đurđica Hlapčić, mag. med. techn

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja