Međimurje Press
Zdravlje

Međunarodni dan svjesnosti o HPV-u!

U okviru kampanje „Budi Zdrav(k)a“ i Javnozdravstvenog edukativnog projekta „Spriječimo rak vrata maternice“, Stručni aktiv nastavnika zdravstvene njege Srednje škole Čakovec sudjelovao je na konferenciji u cilju što kvalitetnijeg prenošenja novootkrivenih činjenica svojim učenicima.

Danas, povodom Međunarodnog dana svjesnosti o HPV-u govorilo se o važnosti cijepljenja protiv istog te posljedičnog oboljenja od raka vrata maternice. Također, od izuzetne važnosti je otvorena komunikacije između roditelja i djece, nastavnika i učenika, školskih liječnika i nastavnika..

Osim klasičnih komunikacijskih prenošenja znanja govorilo se o modernijim načinima prenošenja istih kako bi ona bila što više čujna mladim ljudima. Tik-tok, kviz, Instagram, mit-istina, angažman popularnih influencera, podcast.. predlaže svom aktivu njihova predsjednica Đurđica Hlapčić i dodaje kako nije dosta prezentirati sadržaj nego pratiti trendove kako bi isti bio što bliži mladim ljudima.

Približimo mladima znanost njihovim jezikom ukoliko ne želimo da nas „skrolaju“ i odu dalje. Pokažimo im da je znanje rijetka „stavka“ koju im nitko ne može uzeti.

(ĐH)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja