medjimurjepress@gmail.com

Obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja u Čakovcu

Povodom SVJETSKOG DANA ORALNOG ZDRAVLJA i ove godine stomatolozi Međimurja, na inicijativu Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju u organizaciji mr.sc. Tanje Rosić, dr.med.dent, te odgajateljice Gordane Šoltić Siladi, predsjednice Društva ‘ Naša djeca’ Čakovec proveli su akciju Dan zdravog osmijeha, u ulici Matice Hrvatske.
U akciju su se uključila djecu svih vrtića grada Čakovca i okolice te djeca osnovnih i srednjih škola.

Cilj ove akcije je ukazati javnosti na važnost čuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti, te redovitog odlaženja stomatologu.

Stanje oralnog zdravlja još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, pa je nužno sustavno provoditi preventivne mjere među kojima iznimnu važnost ima edukacija.

Ova akcija održava se četrnaestu godinu za redom, rekla je organizatorica Tanja Rosić. Djeca su se čitav tjedan pripremala za ovu akciju u svojim vrtićima i školskim ustanovama i na taj način stjecala važnost oralne higijene. Posebno se u svom obraćanju zahvalila Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji, Društvu naša djeca i TZ Grada Čakovca. Također je naglasila kako redovito u Zagrebu na godišnoj skupštini društva za dječju i prevntivnu oralnu higijenu prezentira čakovečku akciju koja sve iznenadi. Naravno, najvažnije je tom uspjehu najviše i najbolje pridonosi cijela lokalna zajednica.

Naš poznati glumac Vedran Mlikota rekao je da nije vidio ni jednog glumca bez zubi, osim ako je takva uloga. Moramo misliti na lijep osmijeh, izled, a time i na oralno zdravlje. Nisam mogao odbiti poziv dolaska u Čakovec na ovu vrijednu akciju i to je nešto prekrasno, jer djeca uz priču o higijeni zubi i uz javnu osobu, opuštenu atmosferu lakše to prihvate.

Mališanima Međimurje Mlikota je poručio da slušaju zubare i roditelje i da redovito preu zubiće. Posebno je naglasio da se ne boje zubara, jer su oni njihovi prijatelji.

Veseloj atmosferi na pozornici priključili su se čakovečki vrtić Cipelica- područni odjel Vjeverica, Bambi, Žibeki i Cvrčak, dječji zbor “Čakovečki mališani i Čakovečke mažoretkinje. dečki iz Scifidelity Orchestra, a kao i  svih godin, Marija Kupper Jambrošić. Program je vodio mladi čakovečki glumac Ivan Munđar.

Na posebnim štandovima dijele su se četkice za zube, kalodonti te prezentiralo kako se pravilno peru zubi i održava oralna higijena.

 

Sve pohvale organizatorima!

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*