medjimurjepress@gmail.com

Održani 5. dani bolničke prehrane

Županijska bolnica Čakovec zajedno sa Hrvatskim društvom nutricionista i dijetetičara po prvi puta u našoj Županiji organizirala je 5. Dane bolničke prehrane, stručno-znanstveni skup za nutricioniste/dijetetičare, liječnike, medicinske sestre i ostale zdravstvene djelatnike uključene u skrb o edukaciji i prehrani bolesnika.

Dani bolničke prehrane se tradicionalno održavaju od 2011. godine, kako bi se primijenila znanstvena i stručna saznanja u području dijetetike i unaprijedila prehrana bolesnika. Tema ovogodišnjih dana bolničke prehrane je šećerna bolest. Skupu su nazočili eminentni stručnjaci iz Hrvatske.

Tom prilikom profesorica Darija Vranešić Bender iz KBC Zagreb, klinički nutricionist rekla nam je da će najviše govora na ovom skupu biti o prehrani dijabetičara, ali i  svim drugim segmentima medicinske skrbi prema pacijentima. Okupilo se 130 kolega nutricionista koji provode skrb i terapiju  pacijenata.

Bolnička prehrana je svakodnevno prisutna u našem radu. Drago mi je da je inicijativa došla iz naše bolnice. Uz brojne radionice tako dajemo doprinos i ovom važnom segmentu bolničkog liječenja. U našoj bolnic kuhinja zbrinjava 867 zaposlenika. Na dnevnoj bazi zbrinjavamo 200-300 bolesnika koji trebaju posebne menije prilagođene određenim bolestima. Važno je napomenuti da sve više putem javne nabave koristimo proizvode OPG-ova iz Međimurske županije – istaknuo je ravnatelj ŽB Čakovec doc.dr.sc. Tomislav Novinščak, prof.v.š.,dr.med., spec. opće kir.

Prvi dio ovog skupa održan je u zgradi Scheier, dok je nastavak uslijedio u krugu Županijske bolnice u Čakovcu.

(r)

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*