Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju!

Osvojite vrijedne nagrade, a ujedno iskoristite brojne blagodati tjelesne aktivnosti

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i ove je godine pokrenuo sada već tradicionalnu kampanju „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“.

Kampanja traje od 03.-23. rujna 2018. godine, namijenjena je punoljetnim osobama s prebivalištem u Međimurskoj županiji, a ima za cilj potaknuti stanovništvo da pješače i voze bicikl u svrhu transporta, rekreacije ili sportskih aktivnosti te tako zadovolje preporučenu razinu tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta od 2,5 sata tjedno.

Kampanja „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“ je i doprinos Europskom
tjednu mobilnosti, koji se od 2002. g. obilježava od 16. do 22. rujna, a ove će se godine obilježiti pod temom „Kombiniraj i kreni (Mix and MOVE)“ čime se potiče istraživanje različitih opcija organiziranja našeg putovanja i razmišljanja koji nam način najbolje odgovara za dolazak do željene destinacije.

Kroz kampanju “Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…” apeliramo na stanovnike Međimurja da sudjelovanjem u ovoj kampanji, ali i odabirom zdravih načina
prijevoza ne samo u prilici putovanja na posao i s posla, već i za druge svrhe, i to tijekom cijelegodine, postanu svjesni odgovornosti prema svom zdravlju ali i zaštiti okoliša, a sve u cilju stvaranja zdravijeg i sretnijeg društva te čišćeg okoliša.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*