medjimurjepress@gmail.com

Predstavljeni novi specijalisti Odjela za oftalmologiju i optometriju ŽB Čakovec

Jutarnja kava novinara s v.d. ravnateljem ŽB Čakovec doc.dr.sc. Tomislavom Novinščakom, prof.v.š., dr. med., spec.opće kirurgije

Od imenovanja za v.d. ravnatelja, doc.dr.sc. Tomislav Novinščak sačekao je pravi trenutak da novinarima predstavi nove specijaliste za oftamologiju i optometriju Županijske bolnice Čakovec. Usprkos odlaska velikog broja specijalist, Novinščak je najavio bolje dane u kojima će se popunjavati ispražnjeni redovi na odjelima bolnice,kako uz nove specijaliste, tako i one koji su otišli u druge bolničke centre diljem Hrvatske.

Novinarima je danas predstavljen bračni par Sontacchi. Dijana i Bojan stigli su u Čakovec iz Osijeka sa znanjem iz bolnice Sveti Duh gdje su se specijalizirali za oftamologiju i optometriju. Taj odjel, kako je rekao v.d.ravnatelj, imao je velike kadrovske probleme, mada je za isti investirano u opremu visoke tehnološke razine, a nitko na njoj nije radio.

-Čuli smo da u Čakovcu bolnička ustanova pruža priliku mladim ljudima, da ima kvalitetne brojne mogućnosti uz opremu i napredak. Očekujemo i daljnju podršku u europskom projektu u koji smo uključeni -istaknuo je par Sontacchi.

V.d. ravnatelj naglasio je da je u planu dolazak još dvoje specijalista o čijim imenima nije želio govoriti te naznačio kako je već počela raditi specijalistica radiologije Ivona Petran Kozjak koja je došla iz Opće bolnice Varaždin, a ovih dana očekuje i dolazak (povratnice) Čakovčanke Damire Pevec kardiologinje, koja je nakon inozemstva posao našla u Slavonskom Brodu. Ona će se priključiti interventnom kardiološkom timu.

Na pitanje novinara o rješavanja stambenih pitanja specijalista, Novinščak je odgovorio da nije cilj bolnice da subvencionira najamninu liječnicima od 1.000 kuna, jer svi oni imaju za naše prilike pristojne plaće, već napredovanje i edukacija u obavljanju poslova. Bolnička ustanova u Čakovcu pruža odlične uvjete i mogućnosti za rad i napredovanje.

Sve u svemu, za ŽB Čakovec, koja trenutno ima preko 60 specijalizanata, dolazi neko bolje vrijeme u kojima će specijalisti moći nesmetano raditi i ostati u čakovečkoj bolnici.

(rd)

 

 

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*