Međimurje Press
Zdravlje

Protiv 5G mreže u Međimurju

Političari, ne stavljate profit ispred zdravlja građana!

Kako smo nedavno dali priopćenje za medije građani Vukovarske ulice u Čakovcu nemaju dovoljno informacija  o 5G  mreži. U ovo doba COVIDA-19 ne smije se dozvoliti postavljanje takve mreže za koje građani nisu dobili dovoljno informacija o štetnom djelovanju (zračenju).
Stožer civilne zaštite brine o zdravlju ljudi u ovo vrijeme pa tako i naši političari trebaju razmišljati o štetnom djelovanju 5G mreže. S jedne strane svim resursima želimo zaustaviti smrtonosni virus, a s druge strane na mala vrata ulazi 5G mreža s nepoznatim posljedicama po ljudsko zdravlje. Svi imamo pravo znati i dobiti pravodobne informacije nadležnih kako bi mogli ocijeniti eventualno postavljanje iste.
Bilo je rečeno da štetna zračenja ne djeluju na ljude koji žive ispod antene nego na sve ostale okolne stanare???  Stanari moraju biti upoznati s takvom konstatacijom. Predstavnici stanara moraju biti  upoznati sa time.
U Međimurju imamo već sada jako puno djece s poteškoćama, a novo zračenje će taj problem samo produbiti.
Prije svega trebamo misliti na dobrobit svih naših građana jer živimo u demokraciji pa se tako i  trebamo ponašati.
Svatko od nas treba imati potvrđenu znanstvenu studiju o djelovanju 5G mreže, njezinoj štetnosti, posljedicama na ljudsko zdravlje ili ako nema nikakve štetnosti (što je malo vjerojatno) da se to  potkrijepi rezultatima istraživanja.
Naši učenici danas još više vremena provode za računalom zbog nastave na daljinu te praktički nemaju dodir sa stvarnim životom.
Zahtijevamo da se zaustavi uvođenje 5G mreže tako dugo dok traje ova situacija s covid pandemijom, a nakon toga svi građani trebaju odlučivati o tome.
Slobodna Hrvatska Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja