Međimurje Press
Zdravlje

Psihošpancir 2020.

Psihošpancir 2020. od 14.do 17. veljače, 2020. Varaždin-Čakovec

Društvo psihologa Varaždin je peti puta organizator Psihošpancira te ponovno u našu sredinu dovodi brojne stručnjake iz područja mentalnog zdravlja. Više od 160 psihologa, psihijatara, psihoterapeuta, rehabilitacijskih edukatora, socijalnih pedagoga, logopeda i stručnjaka drugih struka iz Hrvatske i Slovenije održat će više od sto sati predavanja i radionica koje su namijenjene stručnom usavršavanju profesionalaca, ali istovremeno i svim zainteresiranim građanima i studentima. Sveučilište Sjever u Varaždinu je u Međimursko veleučilište u Čakovcu suorganizator i domaćin Psihošpancira.

Kako je 2020. godina proglašena Godinom sestrinstva i primaljstva , nakon otvorenja konferencije u petak 14. veljače pozivamo Vas na Tribinu na kojoj će se uz sudjelovanje strukovnih komora i predstavnika medija razgovarati o tome na koji način mediji utječu na profesionalni identitet pomagačkih struka. Uz predstavnike strukovnih komora i medija na tribini će sudjelovati i Aleksandra Kolarić, stručnjakinja za strateško komuniciranje. Program se nastavlja plenarnim predavanjima , a izdvajamo predavanja koja će održati.prof.dr.sc.Eduard Klein, doajen hrvatske psihoanalize i psihijatrije, prof.dr.sc Danica Železnik i dr.sc. Ljiljana Leskovic i Slovenije, doc.dr.sc. Ljiljana Pintarić Mlinar, predsjednica Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora i prof.dr.sc. Zoran Zoričić, a novi Studij fizioterapije na Sveučilištu Sjever predstavit će Jasminka Potočnjak i Anica Kuzmić, magistre fizioterapije.

U subotu će uz 70 predavača plenarna predavanja održati akademkinja Vida Demarin, te primarijus Miroslav Bekavac Bešlin i klinički psiholog Gordan Bošković, a publiku će vjerojatno razveseliti predavanja prof.dr. Željke Kamenov i prof. dr. Anite Lauri Korajlija , dr.sc. Inge Vlašić Cicvarić, prof.dr.sc. Predraga Zarevskog, prof. dr.sc. Ante Bagarića, psihologinja Vesne Hude, Zdenka Pantić i mnogih drugih koje su imali prilike upoznati na ranijim konferencijama.

Psihošpancir se održava na Valentinovo pa će tog dana, ali i tijekom cijele subote 15.veljače brojne teme biti vezane za emocije, emocionalnu inteligenciju, utjecaj emocija na naše zdravlje, izbore i ponašanje, pa možete mnogo toga naučiti i o tome kako se nositi s emocijama koje prate različite životne situacije.

Iz subotnjeg programa izdvajamo teme koje se odnose na palijativnu skrb i brojne teme iz sestrinstva,kliničke i školske psihologije, a simpozij Psihologija za poduzetn(ik)e donosi teme koje se odnose na uspješnije vođenje timova , zaštitu osobnih podataka (GDPR), osiguranje se od neželjenih poslovnih ishoda , poboljšanje komunikacijskih vještina, povećanje dobrobiti zaposlenika, liderstvo i poduzetništvo, mogućnostima da privučete i zadržite kvalitetne zaposlenike.

U ponedjeljak 17.veljače Psihošpancir se nastavlja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu na kojem će o obiteljima ovisnika govoriti prof.dr.sv. Ante Bagarić, a o tome koliko kulturni obrasci na sjeveru i jugu Hrvatske utječu na alkoholizam Živko Mišević, spec.psihijatar, adiktolog. Simpozij Psihologija e sporta i rekreacije namijenjen je trenerima, sportašima i svima onima koje interesiraju sportske teme , a u programu sudjeluju poznati sportski psiholozi Amir Zulić i Sandra Sućurević. Odgojitelji i svi koji se bave djecom u ponedjeljak će moći uživati u temama iz dječje psihologije i psihijatrije te radionicama na kojima mogu poboljšati svoju otpornost u stresnim situacijama ili steći vještine koje im mogu pomoći u njihovom svakodnevnom radu.

Tijekom Tjedna psihologije Hrvatska psihološka komora u cijeloj Hrvatskoj provodi akciju Mjerenje raspoloženja : Dobar dan, kako ste? pa ćete tako moći i na Psihošpanciru provjeriti u kakvoj ste mentalnoj „kondiciji“ i iskoristiti priliku da u razgovoru s psihologom dobijete povratnu informaciju o vašem raspoloženju.

Dolaskom na Psihošpancir koristite priliku da od stručnjaka koji imaju bogato profesionalno i životno povećate svoje profesionalne kompetencije, steknete neko novo i iskustvo naučite nešto o sebi i drugima, da o stvarnosti promišljate na možda drugačiji način ili svom pogledu na sebe ili neka događanja date neku novu dimenziju. Kao oblik stručnog usavršavanja Psihošpancir je prijavljen svim strukovnim komorama i AZOO.

Društvo psihologa Varaždin, organizator Psihošpancira, ovom konfrencijom otvara 13.Tjedan psihologije tijekom kojeg će se u Hrvatskoj provoditi brojne aktivnosti kojima psiholozi promoviraju svoju struku i njen doprinos u poboljšanju zdravlja i kvalitete života naših građana.

Program Psihošpancira 2020. možete pogledati na linku .

Andreja Bogdan

Predsjednica POO Psihošpancira 2020.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja