Skupština Kluba lječenih alkoholičara Preloga

Na 21. godišnjoj skupštini Kluba liječenih alkoholičara Prelog učili kako poboljšati vlastito mentalno zdravlje

Klub liječenih alkoholičara Prelog održao je 1.12.2018., u prostorijama Vatrogasnog doma Prelog svoju redovnu 21. godišnju skupštinu. Tom su se prilikom uz apstinente KLA Prelog i članove njihovih obitelji, koji im pružaju podršku, okupili i gosti iz brojnih KLA iz Međimurja, Varaždina, Koprivnice, Križevaca, Zagreba i Ljubljane.

U ime Grada Preloga, okupljene je pozdravio Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća, a riječi podrške uputila je i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Alenka Bilić koja je u emotivnom obraćanju posebno istaknula važnu ulogu uključivanja socijalnih radnika u postupak oporavka alkoholičara kroz klubove liječenih alkoholičara.  Skup je toplim riječima pozdravio i vikar Župe Sv. Jakoba Prelog vlč. Hrvoje Damiš pozivajući sve da molitvom i urednim životom dozovu mir u sebe i svoje obitelji.

U ime Policijske postaje Prelog okupljene je pozdravio Spomenko Gojsek koji je naglasio kako je alkoholizam jedan od vodećih javnozdravstvenih problema, te ujedno istaknuo dobru suradnju svoje ustanove s KLA Prelog u preventivnim aktivnostima koje se organiziraju na području grada. Svojom su nazočnošću i prigodnim obraćanjem skupštinu podržali i tajnica HSKLA Dušica Cesarec, predsjednica Saveza KLA Međimurja Biserka Goričanec, dopredsjednik Saveza KLA Međimurja Mladen Odić te terapeuti međimurskih klubova liječenih alkoholičara Genoveva Krsnik, Kristina Zorčec, Ivan Dolenec i Josip Lehkec.

Posebnu radost svojim su nam dolaskom donijeli članovi prijateljskog kluba liječenih alkoholičara „Osvit“ iz Zagreba na čelu s predsjednicom Ljubom Rajninger i dragom obitelji Bedeniković, kao i svi dragi prijatelji iz svih drugih klubova koje zbog kratkoće teksta nisam u mogućnosti spomenuti.

Skupštinu je umješno vodio predsjednik KLA Prelog Slavko Slaviček koji je informirao sudionike o brojnim aktivnostima u protekloj godini te o planovima za nastavak uspješnog rada. Posebno je istaknuo izdavanje monografije povodom 20 godina djelovanja kluba i pomoć Grada Preloga u njenoj realizaciji i promociji. Naglasio je  da je uz raznovrsno djelovanje kluba u zajednici, ipak najvažnija aktivnost održavanje redovitih terapijskih sastanaka jednom tjedno (svaki četvrtak u 19 sati). Klupski sastanci daju apstinentima potrebnu podršku, a osobama u problemu ili članovima njihovih obitelji daju mogućnost da se jave i potraže pomoć.

Antun Kemec pročitao je blagajničko izvješće, a Vladimir Maltarić izvješće nadzornog odbora. Godišnje skupštine klubova liječenih alkoholičara prilike su da klubovi istaknu i pohvale svoje uspješne članove i podijele priznanja Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara.

Ove godine je terapeutkinja KLA Prelog Diana Uvodić-Đurić, dr. med. podijelila priznanja Ivanu Sabolu za jednu godinu apstinencije, Davorki Žvorc za tri godine apstinencije, a dva priznanja za dvije godine apstinencije odsutnim članovima bit će uručena na klupskom sastanku. Priznanje kluba primio je i Dragutin Žvorc, otac apstinentice, za svoj dugogodišnji doprinos radu kluba i pružanje nesebične podrške svojoj kćeri, ali i drugim apstinentima. Priznanje za doprinos radu kluba zaslužila je i Svetlana Posavec, neumornim angažmanom u svim klupskim aktivnostima.

Okupljene je odličnim živahnim nastupom razveselila i opustila grupa članova Gradskog puhačkog orkestra svirajući nekoliko poznatih međimurskih pjesama, a skupština je završila zanimljivim interaktivnim predavanjem profesorice psihologije Berte Bacinger Klobučarić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije na temu „Što možemo učiniti za vlastito dobro mentalno zdravlje“. Nakon završetka skupštine, okupljeni su se pridružili molitvi i paljenju prve adventske svijeće ispred Crkve Sv. Jakoba.

Ovom smo se godišnjom skupštinom i prigodnim predavanjem pridružili brojnim aktivnostima koje se povodom Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti organiziraju u našem gradu i cijeloj županiji. Još smo jednom pokazali važnost suradnje kluba s institucijama i udrugama koje se bave rješavanjem problema ovisnosti, te uključenost članova kluba u brojne preventivne i druge aktivnosti u našoj sredini. Kla Prelog zahvaljuje na podršci u radu i podršci u organizaciji ove skupštine  Gradu Prelogu i Domu kulture, Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, Osnovnoj školi Prelog, DVD Prelog te svim drugim pojedincima i institucijama  koji na bilo koji način pomažu i podržavaju funkcioniranje naše humanitarne neprofitne udruge.

Tekst pripremila: Diana Uvodić-Đurić, dr. med.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*