Stabilan sanitetski prijevoz Doma zdravlja pojačan s tri nova vozila

Ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr.med. Branko Vrčić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač danas su na prigodnoj press konferenciji predstavili tri nova vozila saniteta.

To je još jedno ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu u Međimurskoj županiji, istaknula je gospođa Grlač. Važna je to služba Doma zdravlja koja godišnje obavi 28.000 prijevoza bolesnika ili 780.000 kilometara. Uz ulaganje od 40 milijuna kuna u Dom zdravlja i ovim segmentom vodimo cjelokupnu brigu o primarnoj zdravstvenoj zaštiti u županiji. Ukupno projektna ulaganja iznose gotovo 61 milijuna kuna. Važno je napomenuti i da imamo dvije specijalizacije uz ulaganje od 3 milijuna kuna. Dom zdravlja dodatno financira i izvanredne prijevoze saniteta koje ne pokriva HZZO.

Ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić naglasio je da se u kontinuitetu nabavljaju sanitetska prijevozna sredstva. Obnavljamo redovito svoj vozni park, a popravke vršimo samo u svojoj mehaničarskoj radionici i time maksimalno štedimo. Imamo 16 zaposlenih vozača i 8 timova. Ti ljudi dnevno obavljaju 6-7 odlazaka u Zagreb ili obavljaju terapeutske pomoći u Međimurju. Imao redovitu pripravnost kako ne bi bilo sivih zona uz noćne vožnje u kojima Hitna ne može vršiti prijevoz. Aktivnost je to koja traje svaki dan cijele godine s ukupno 15 kola sanitetskog prijevoza.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*