U tri godine 2.500 procedura i preko 1000 ugrađenih stentova

Županijska bolnica Čakovec postala je među 10 primarnih intervencijskh centara s neprekidnim intervencijskim hitnim kardiološkim timom. Ovime postaje najbliži centar za intervenciju za brojne pacijente koji su se dosada prevozili kolima hitne medicinske pomoći u KB Dubrava, s kojom čakovečka bolnica godinama uspješno surađuje.

Na prigodnoj konferenciji za novinare danas su o tome izvijestili župan Matija Posavec, mag ing., pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb mr.sc. Sonja Tošić Grlač, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr.med.spec. opće kirurgije, voditelj Odjela za intervencijsku kardiologiju Mihajlo Kovač, dr.med.spec interne medicine, subspec.kardiologije, voditelj Odjela za kardiologiju s koronarnom jedinicom Branko Ostrički, dr.med.spec interne medicine. subspec, kardilogije i Benjamin Koren bacc.med.tech.

Ovaj kardiološki nadstandard ŽB Čakovec, koja je uzgred opremljen najmodernijim pomagalima, radi na principima američkih kardioloških ustanova najviših standarda. Brojne edukacije i napredovanje u liječenju bolesti krvih žila srca te ugradnja stentova, svakako su od velike pomoći zbrinjavanja te omogućavanju svima s infarktom miokarda da pravovremeno i na najstručniji način dobe zdravstvenu skrb. I to ne samo žitelji Međimurja već i susjednih županija. Kardiološki tim ŽB Čakovec trenutno ima 10 vrhunskih kardiologa koji međusobno sjajno surađuju u maniri dobrih međuljudskih odnosa.

Planovi za budućnost, uz prihvaćanje najmodernijih metoda liječenja, svakako je i ostvarenje ciljeva pretvaranje ovog primarnog intervencijskog centra u regionalni okvir, a to znači liječenje pacijenata i iz susjednih zemalja regije za što postoje svi preduvjeti.

Spomenimo na kraju, da smrtnost u Međimurju izazvana komplikacijama srca naspram ostalih županija u Hrvatskoj ,ima drastičan statistički pad.

(rd)

 

 

 

 

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*