Međimurje Press
UdrugeZdravlje

Udruga Roda održala je online panel na temu cijepljenja protiv bolesti COVID-19 žena koje planiraju trudnoću

Udruga Roda održala je online panel na temu cijepljenja protiv bolesti COVID-19 žena koje planiraju trudnoću i/ili prolaze MPO postupke, trudnica, babinjača i dojilja. Panel se prenosio uživo na Facebook stranici udruge Roda, a snimka je dostupna za besplatno gledanje na YouTube kanalu Udruge.

Osim snimke panela, Roda je objavila i prijevod ažuriranih Pitanja i odgovora o cijepljenju protiv COVID-19 za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću Britanskog kraljevskog zbora porodničara i ginekologa te Britanskog kraljevskog zbora primalja, iz listopada 2021.

“Interes za panel bio je vrlo velik, i preko 230 je ljudi pratilo prijenos uživo. Žene imaju puno pitanja oko cijepljenja protiv bolesti COVID-19, osobito slučaju kad planiraju trudnoću, trudne su ili doje. Iskustvo s terena pokazuje da od zdravstvenih djelatnika dobivaju vrlo različite informacije koje nisu nužno u skladu s trenutnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije pa ni Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naša je želja da panel ali i dokument sa pitanja i odgovorima doprinose boljoj informiranosti kako opće, tako i stručne javnosti.”

Cilj panela, ali i pitanja i odgovora, je pružiti kvalitetne i recentne informacije na razumljiv način, od relevantnih stručnjaka, tako da svi mogu lakše donijeti odluku o cijepljenju ili necijepljenju, a stručnjake potaknuti da ženama pruže skrb u skladu s recentnim preporukama vezanima uz cijepljenje, kako bi se izbjeglo da žene koje se odluče cijepiti, budu odbijene na temelju pogrešnih informacija.

Daniela Drandić

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja