medjimurjepress@gmail.com

Zahvalnice medicinskim sestrama s dugogodišnjim stažem

SESTRINSTVO JE POZIV, A NE POSAO!

Svečanost obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva održana je u restoranu Županijske bolnice Čakovec, uz dodjelu priznanja sestrama s dugogodišnjim stažom.

Ivanka Mesarić, Irmica Marciuš, Ivanka Fodor, Mirjana Podvezanec, Irena Ladić, Bernarda Kovačić Somođi, Miljenka Toplek medicinske su sestre sa 40 godina staža, a za predanost radu zahvalnicu su im uručili predsjednica čakovečke podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara Božena Kapitarić i župan Međimurske županije Matija Posavec. Priznanje za 30 godina radnog staža uručeno je Ružici Mustač, dok su Kristina Premuš, Irena Mađarić Tuksar i Dijana Farkaš djelatnice s 20 godina radnog staža.

Predsjednica Božena Kapitarić podsjetila je da je Hrvatske udruga medicinskih sestara, podružnica ŽB Čakovec prošle godine proslavila 50 godina djelovanja te dodala kako će na svečanoj sjednici Grada Čakovca biti nagrađena Godišnjom nagradom Grada Čakovca u području zdravstva i socijalne skrbi.

To je potvrdio gradonačelnik Stjepan Kovač, uz konstataciju kako je sestrinstvo poziv, a ne posao. Čestitke svojim kolegicama i kolegama uputila je i predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Podružnice Međimurske županije Marija Prekupec.

Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je kako u zdravstvenom sustavu koji teži holističkom pristupu pacijentima ključnu ulogu imaju medicinske sestre i tehničari, te dodao kako uspješna sredina može biti ostvarena samo ako su zadovoljena dva osnovna čimbenika – kvalitetno obrazovanje i kvalitetno zdravstvo, a upravo to su grane u koje se u Međimurju najviše ulaže. „Trudimo se povezivati primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu. Bolnica i cijeli krug naših zdravstvenih ustanova najveće je gradilište u proteklih 27 godina. Od adaptacije stare interne, preko uređenja pojedinih odjela do izgradnje novog Doma zdravlja – sve to radimo sa željom da damo poticaj zaposlenicima i pružimo bolje uvjete u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, ali i smanjimo pritisak na sekundarnu zdravstvenu zaštitu. Čekamo uređaj za magnetsku rezonancu. Dograđujemo prostor te stvaramo temelje za, uz interventnu kardiologiju, još jedan centar izvrsnosti – onaj iz radiološke dijagnostike,“ naglasio je te dodao kako će i dalje ulagati u opremu i infrastrukturu, no prije svega u ljude, zbog čega treba odobravati specijalizacije te zdravstvenim djelatnicima omogućavati edukacije i dodatna usavršavanja.

(i.k.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*