Međimurje Press
Vijesti

Žele novo suđenje i obranu sa slobode

Odvjetnik Krešimir Golubić, branitelj Smiljane Srnec, podnio je u zakonskom roku žalbu na nepravomoćnu presudu varaždinskoga Županijskog suda u kojem osuđena na 15 godina zatvora.

Žalba je napisana na 77 stranica i u njoj opsežno analizirana presuda za koju se smatra da bi trebala pasti na Vrhovnom sudu. Prema stavu obrane, došlo je do bitnih povreda odredbi Zakona o kaznenom postupku, i to je jedini i temeljni razlog zbog kojeg treba ukinuti presudu, tako da se obrana nije niti bavila visinom kazne.

U slučaju bitnih povreda odredaba zakona o kaznenom postupku, ako Vrhovni sud usvoji žalbu branitelja Smiljane Srnec ne bi se raspravljalo o kazni i primjeni zakona već bi se presuda ukinula, a postupak bi možda dobio drugi sudac. U svakom slučaju, tada bi “slučaj škrinja” i jedan od najintrigantnijih slučajeva hrvatskog pravosuđa jer je tijelo žrtve otkriveno u zamrzivaču nakon gotovo 19 godina, 16. veljače prošle godine bio opet na početku. Sasvim je izvjesno da bi Smiljana Srnec ponovljeno suđenje tada čekala na slobodi.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja