medjimurjepress@gmail.com

Županijsko vatrogasno natjecanje za seniore i seniorke

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sivica bilo je domaćin, a Vatrogasna zajednica Međimurske županije organizator Županijskog vatrogasnog natjecanja za seniore i seniorke koje se održalo u subotu, 6. srpnja na stadionu NK Dubrava Sivica.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 88 natjecateljskih ekipa u 4 kategorije (muški A, muški B, žene A, žene B), a prve tri ekipe iz svake kategorije ostvarile su direktan plasman na državno natjecanje.

Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec prisustvovao je otvorenju natjecanja gdje je s predsjednikom Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mariom Medvedom i županijskim vatrogasnim zapovjednikom Mladenom Kanižajem pozdravio natjecatelje.

Vatrogastvo u Međimurju ima višegodišnju tradiciju te su dobrovoljna vatrogasna društva često nositelji društvenog života međimurskih naselja. Međimurska županija ima oko 7 500 aktivnih vatrogasaca, od čega je 2 000 mladeži, a natjecanja i smotre samo su dio dobro organiziranog sustava koji je neizostavan dio civilne zaštite.

1. mjesto u kategoriji “Žene A” osvojila je ekipa DVD Palinovec II, a 1. mjesto u kategoriji “Žene B” osvojio je DVD Mali Mihaljevec.

1. mjesto u kategoriji “Muški A” osvojila je ekipa DVD Savska Ves, dok je ekipa DVD-a Čateks Čakovec osvojila 1. mjesto u kategoriji “Muški B”.

(e.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*