Županov prijem za djecu međimurskih branitelja

Župan Matija Posavec sa svojim suradnicima, danas je priredio prijem za osvajače medalja na državnom susretu djece hrvatskih branitelja održanog u Savudriji.

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge Hrvatskih dragovoljaca  domovinskog rata, a  pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih  branitelja održani su u  dječjem odmaralištu “Vladimir Nazor” u Savudriji od 28. -31. kolovoza.

Na 16. po redu susretima sudjelovalo  je oko 500 djece iz svih županija Republike  Hrvatske, a samom činu svečanog otvaranja susreta nazočio je osobno Ministar hrvatskih branitelja gosp. Tomo Medved.

Našu županiju predstavljalo je 21 dijete članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata  koji su pravo nastupa stekli svojim rezultatima postignutim na 5. županijskim susretima održanim 24. lipnja u Prelogu. Natjecanja su se odvijala u dvije dobne skupine: mlađa od 1. do 5. razreda OŠ i starija od 6. razreda OŠ do 1. razreda SŠ. Sva djeca su postigla zavidne rezultate u svim disciplinama u kojima su nastupali i dostojno zastupali naše Međimurje, a za svoj trud su nagrađeni medaljama.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su: Luka JanušićPatrik Dodlek iz Belice u stolnom nogometu   mlađa dobna skupina  i par Filip Tkalčec iz Ivanovca – Domagoj Haramija iz Donje Dubrave također u stolnom nogometu u starijoj skupini. Sebastijan Blažinčić iz Male Subotice u elektronskom pikadu mlađa, te  Dominik Balog iz Donje Dubrave u starijoj dobnoj skupini.

Drugo mjesto i srebrnu medalju u likovnoj radionici u mlađoj dobnoj skupini osvojila  je Lana Stupar iz Totovca.

Djecu u njihovim uspjesima su vodili Vladimir Vidović, Franjo Horvat, Mario Horvat i Kristina Balog.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*