12. hrvatskog Dana ljekarni obilježen u Čakovcu

Hrvatsko farmaceutsko društvo, Hrvatska ljekarnička komora i Ministarstvo zdravlja obilježavaju  Dan hrvatskih ljekarni

Povodom 12. hrvatskog Dana ljekarni, Ljekarna Čakovec u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije danas je organizirano obilježavanje kojem je prisustvovao i  župan Međimurske županije Matija Posavec.

Ravnateljica Andreja Knežević, mag.pharm. naglasila je da se svake godine uz Dan hrvatskih ljekarni održava i javno zdravstvena akcija, a ove godine to je projekt  “Smanjenje tjelesne težine”.  Tjelesna aktivnost, prehrana, glavne su sastojnice provedenih edukacije i savjetovanja. Putem društvenih mreža ove godine održala se i prigodna nagradna igra.

Župan Matija Posavec u ime županije kao osnivača, čestitao je Dan ljekarni i istaknuo vrijednost Međimurja u kojem se održavaju mnoge zdravstvene edukativne akcije u svrhu preventive. Naznačio je vrijednost sportskih aktivnosti kao ideju i svijest građana Međimurja te  ilustrirao to svojim primjerom i preko vikenda održanom maratonu u Ljubljani u kojem je sudjelovalo preko 200 Međimuraca.

Na kraju ove male prigodne svečanosti podijeljeni su i štapovi za nordijsko hodanje  sretnicima u nagradnoj igri koja preferira rad na prekomjernoj težini, fizičkim aktivnostima i zdravim prehrambenim navikama.  Za to su se izborili Alenka Novak iz Pribislavca, Marija Zadravec iz Domašinca i Siniša Obadić iz Ivanovca.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*