medjimurjepress@gmail.com

18. olimpijski festival dječjih vrtića okupio 600-tinjak djece

Mališani iz 15 dječjih vrtića s područja Međimurske županije okupili su se na stadionu SRC-a Mladost na 18. izdanju Olimpijskog festivala dječjih vrtića. Oko 600-tinjak djece natjecalo se u 5 disciplina – mali nogomet, bacanje loptice, trčanje na 25 metara, štafeta 4×25 metara i skok u dalj, a samu manifestaciju organizirala je Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

Mališane iz dječjih vrtića,pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je ujedno i otvorio natjecanje zajedno s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem i predsjednikom Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matom Kljajićem. Olimpijsku zastavu nosili su prošlogodišnji pobjednici Olimpijade, mališani iz Dječjeg vrtića Ftičeki – David Patarčec, Jakov HorvatIvano GudlinEma ČevizovićVita Andrašec i Karla Karmar, a olimpijski plamen imao je priliku nositi po jedan predstavnik svakog vrtića

Najvažnija poruka koja se želi prenijeti djeci od najmlađe dobi je pozitivan utjecaj i vrijednosti sporta. „Nije važno pobijediti već sudjelovati i boriti se časno.“, poručili su organizatori. Kroz igru i sportske aktivnosti djeca imaju priliku stvarati prijateljstva i zdrave navike života. Dječji vrtić Cipelica pokazao se najboljim u malonogometnim i atletskim aktivnostima te je proglašen ukupnim pobjednikom Olimpijade.

(mk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*