medjimurjepress@gmail.com

39 tvrtki uz 120 zaposlenih

Danas je službeno otvoreno potkrovlje TICM 1 zgrade poduzetničkog inkubatora

Investicija je to djela projekta „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“. Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri na projektu su Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA.

Direktor TICM-a Ivan Plačko predstavio je ključne aktivnosti i rezultate spomenutog projekta, nakon čega je uslijedio obilazak novih prostora poduzetničkog inkubatora u TICM1 zgradi.

Činu službenog otvorenja prisustvovao je župan Matija Posavec, koji je uložio ogroman trud i inicijativu u revitalizaciju cijelog kompleksa bivše Vojane u Čakovcu.

Otvoreno je niz ureda na prostoru od 400 m2 . Potencijal je to zajednice koja se razvija u inkubatoru, a mnoge firme još čekaju na svoj prostor. To su mladi i školovani poduzetnici koji zapošljavaju nove ljude i isplaćuju natprosječne plaće,

U ovaj moderni prostor i primjeru dobre prakse prenamjene cjelokupnog prostora bivše vojarne, utrošena je gotovo milijarda kuna uz veliki suport prvučenih sredstava iz EU.

Postoje još nekoliko zgrada u kompleksu velike površine koje će služiti gospodarstvu i koji će se u narednom periodu revitalizirati. Ono što slijedi je otvaranje Znanstveno-istraživačkog centra Metalske jezgre, jedan od najvažnijih projekata završne konferencije.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*