medjimurjepress@gmail.com

543.000 kuna za potporu programa i projekta 46 međimurskih udruga

Međimurska županija ove je godine osigurala do sada najveću financijsku potporu za rad udruga te se kroz 5 javnih natječaja financiraju programi rada civilnih udruga, socijalnih usluga, poljoprivrede, sporta, kulture čija vrijednost premašuje 3,5 milijuna kuna. U Velikoj vijećnici Međimurske županije održano je potpisivanje i dodjela Ugovora o sufinanciranju programa/projekata međimurskih udruga iz područja zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama, ljudskih prava, demokratizacije, razvoja civilnog društva i zaštite životinja u 2019. godini.

Putem Javnog natječaja odobreni su programi i projekti 46 udruga za koje je osigurano 543.000,00 kuna. „Socijalna mreža u Međimurskoj županiji dobro je razvijena i organizirana upravo zahvaljujući ovim udrugama koje rade na dobrobit ranjivih pojedincaS udrugama gradimo odnos temeljen na povjerenju i suradnji koji rezultira kombiniranom socijalnom politikom za koju se svi moramo zalagati kako bi mogli sagledati potrebe svakog člana zajednice i kako bi svi mogli ostvariti svoje potrebe.“, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač zahvalivši pritom udrugama koje su prijavile svoje projekte na županijski natječaj.

Financirani programi i projekti pridonose zadovoljenju javnih potreba na spomenutim područjima i realiziranju ciljeva u županijskim strateškim i planskim dokumentima te osnaživanju organizacija civilnog društva u provedbi programa i projekata. Dodjelom sredstava udrugama koje su svoje programe namijenile skrbi o djeci, umirovljenicima, osobama s invaliditetom i osobama u riziku od siromaštva, Međimurska županija pruža podršku udruga koje razinu ravnopravnosti i humanosti dižu na višu razinu.

Zamjenica župana Sandra Herman napomenula je da Županija trajno radi na poboljšanju uvjeta rada svih udruga s područja Međimurja: „Dodjeljivanje ovih sredstava još je jedna od potpora kojima želimo osnažiti udruge civilnog društva koje brinu o široj zajednici, brinu o svojim članovima i svojim aktivnostima pridonose razvoju naše Županije. Posebno me veseli što su prijavljeni programi i projekti vezani uz sve skupine našeg društva, od najmlađih do najstarijih i onih kojima je naša pomoć najpotrebnija.“

U ime svih udruga obratila se predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Nada Igrec koja je zahvalila Međimurskoj županiji što vodi brigu o udrugama dodavši da je svaka udruga kvalitetnom pripremom programa pokazala svoju vrijednost i važnost za društvo: „Zahvaljujući ovoj potpori Međimurske županije moći ćemo ostvariti i provesti brojne, iznimno vrijedne aktivnosti koje će pomoći, educirati i olakšati život brojnim Međimurkama i Međimurcima.“

(e.g.) (r.d.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*