medjimurjepress@gmail.com

99% stanovništva u Međimurju nije zaraženo virusom COVID-19!

Ispred Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije održana je danas konferencija za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije

Tom prilikom predstavljeni su medicinske sestre i tehničari, njih 11, koji su kao pomoć pristigli iz ostalih hrvatskih bolnica iz Zagorja i Zagreba. Svi će biti smješteni u Hotelu Park u Čakovcu.

Kako je naznačeno, s današnjim danom u Međimurju došlo se do 20% ukupnog testiranja stanovništva. Stožer je jučer uputio apel poslodavcima, prati se i dalje epidemiološka situacija, prije svega u suradnji s strukom. To su zdravstveni djelatnici, zaposlenici u našim ustanovama i itekako slušamo njihove poruke i prijedloge. Ozbiljno razmišljamo o sekundarnom respiracijskom centru o čemu smo trebali razgovarati s ministrom Berošom – rečeno je na pressici.

Istaknuto je između ostalog da se radi se na brzim antigenskim testiranjima. Same brojke ništa ne znače samo za sebe već ih treba stavljati u tjedni i dvotjedni kontekst incidencije. Za sada, ne vidimo neke naznake pada širenja zaraze, mada su propisane mjere dobre, i treba ih se dosljedno pridržavati. Dobra je okolnost što je od djelatnika ŽB Čakovec 3% bolesno, a samo 2,5% u samoizolaciji.

Udruga liječnika uputila ju prekjučer apel međimurskoj javnosti zbog ozbiljne situacije s koronavirusom. Danas su se ispričali ravnateljici Zavoda hitne medicine i njenim djelatnicima koje su nenamjerno izostavili s popisa onih koji se svakodnevno brinu i bore protiv korone i ne samo korone. Uputili su zahvalu lokalnom kriznom Stožeru koji su nakon apela liječnika pozvali na zajednički sastanak na kojem su dogovorene mjere koje će Stožer uputiti Nacionalnom stožeru. Posebno su apelirali na epidemiološke naputke vezane uz mlađe ljude o kojima ovisi, kako je rečeno, stanje nacije.

Čakovečka bolnica ne može postati Covid bolnica, koja ima pripremljenih nekoliko verzija i planova u slučaju širenja bolesti. Rezervi kreveti su kupljeni, trenutno se nalaze u dvorani MESAP, ali nadaju se u Stožeru da se neće upotrijebiti.

Računajući statistički, u Međimurju na 110.000 stanovnika, bilo je 3.200 ukupno oboljelih, u ovom  trenutku 1.100, što  daje rezultat od 99% stanovništva u našem kraju nije zaraženo virusom COVID 19.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*