Autocestom na stari granični prijelaz Goričan

POČINU DUGO OČEKIVANA ULAGANJA NA AUTOCESTI A4 ZAGREB -GORIČAN 

U službenom posjetu Međimurskoj županiji danas su boraviti predsjednik Uprave Hrvatske autoceste d.o.o. dr.sc. Boris Huzjan, dipl.ing.građ. i član Uprave Stjepan Baranašić, dipl.ing.građ. Tom prigodom sastali su se sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i njegovim suradnicima.

Iako je Međimurje veliko gradilište i ulažemo u zdravstvo i obrazovanje, ali to ne znači da zaboravljamo u ostale segmente. Cestogradnja je jedan od također važnih segmenata u suradnji vezanoj poglavito u državne ceste. Od obilaznica u Prelogu, Nedelišću i Murskom Središću. Pogotovo za gospodarski, strukturalni i turistički razvoj Međimurja. Važan nam je rekonstrukcija ceste Čakovec-Goričan, koja od Novog Marofa do granice nema ni jednu benzinsku postaju. Bili su tu mnogi ministri  bili su predsjednici Hrvatskih autocesta, obećavali, ali ništa se nije dogodilo – izjavio je Matija Posavec.

U nastavku je rekao kako se to ovog dana mijenja i kako će Hrvatske autoceste na pravcu 16 km Goričan – Čakovec, uložiti velika financijska sredstva. Zamijeniti će se kompletan asfalt, a na jesen kreće natječaj da se napravi čvor kojim će se autoputem moći na stari granični prijelaz. Koristit ćemo to za tematski park, za turizam, gospodarske zone  i drugi napredak tog dijela Međimurja – zaključio je župan i zahvalio lobistu Stjepanu Baranašiću na dosadašnjem uloženom trudu.

Predsjednik Hrvatskih autocesta Boris Huzjan napomenuo je kako na dionicu autoceste A4 od Zagreba do Goričana koja je duga oko 100 km planiraju tijekom iduće godine uložiti preko 300 milijuna kuna. Rekonstrukcija spoja na stari granični prijelaz Goričan stajala bi cca 21 milijun kuna. Planiraju ovaj važan prometni čvor završiti do 2020. godine. Drugi važan projekt im je revitalizacija pratećeg uslužnog objekta Varaždin od 17 milijuna kuna. Huzjan je naglasio kako je svjestan značaja razvoja ovog kraja i kako će ulaganje na ovom pravcu u prometnu infrastrukturu pripomoći daljenjem napretku Međimurske županije u svim aspektima.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*