Čelnici županije u Pribislavcu razgledali helikopter za spašavanje

Moderni namjenski helikopter hitne medicinske službe sletio je danas na aerodrom u Pribislavcu, gdje su posjetitelji mogli razgledati medicinski interijer i opremu vozila te popričati sa stručnjacima iz područja helikopterskog spašavanja. Helikopter se trenutno koristi za hitne slučajeve u Italiji no ovom prilikom vraćao se s pokazne vježbe u Vinkovcima.

Priliku da po prvi puta vide namjenski helikopter za spašavanje u Međimurju, iskoristili su brojni građani, ali i učenici 4. i 5. razreda Srednje škole Čakovec, smjera medicinska sestra-tehničar opće zdravstvene njege. Prezentaciji vozila prisustvovali su i župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.

Član posade helikoptera je i visoki medicinski tehničar Robert Sabol, podrijetlom iz Međimurja, na čiju je incijativu helikopter sletio u Pribislavcu. Helikopter je u potpunosti namijenjen helikopterskom spašavanju i zlatni je standard kojeg koristi većina helikopterskih operatera u Europskoj uniji koji se bave spašavanjem, kako je pojasnio Sabol. U 10 minuta može proći skoro 40 kilometara zraćne linije, dok mu je iz Čakovca do Zagreba potrebno 20 minuta.(m)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*