Civilizacijski iskorak

PRIBLIŽAVANJE STARIJEM STANOVNIŠTVU

Završetkom rekonstrukcije Županijske bolnice i preseljenjem odjela u nove prostore, Dom zdravlja novim i inovativnim projektom CrossCare-HomeCare osigurati će starijim osobama adekvatnu fizioterapiju i mnoge druge pogodnosti 

Uz niz organiziranih ulaganja za starije osobe diljem Međimurja, novi projekt Međimurske županije i Doma zdravlja, osigurati će nadstandard koji dosada nije saživio u Međimurju. Projekt nosi vrijednost od 1,2 milijuna eura i sadrži nadasve humanost, solidarnost za žitelje županije najstarije dobi. Projekt je to prekogranične suradnje s Republikom Slovenijom u kojem je Međimurska županija partner.

U Međimurju živi 16,6% starijih osoba preko 65 godina. Njih 1075 dobivati će ovim zdravstvenim i socijalnim projektom fizikalnu terapiju, a 450 savjete o boljoj prehrani.

Obuhvatit će se i kadrovsko ekipiranje i vozni park kako bi djelatnici Doma zdravlja svojom mobilnošću dolazili direktno u kuće i stanove onih koji su nepokretni, nemaju prijevozno sredstvo, žive sami ili iz nekih drugih opravdanih razloga.

Uposlit će se 4 fizioterapeuta, jedan nutricionist, jedan koordinator i nabaviti terenski automobil.

Projekt su jučer na press konferenciji predstavili župan Matija Posavec,  ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić sa suradnicimai dr. sc. Sonja Tošić – Grlač pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

(R.Dobošić)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*