medjimurjepress@gmail.com

Članovi Judo kluba “Zrinski” na prijemu kod župana

U Maloj vijećnici Međimurske županije, župan Međimurske županije Matija Posavec održao je danas prijem članova Judo kluba Zrinski Čakovec.

Uz predsjednika, tajnicu Dijanu Đurinić i trenera Filipa Šekete, prijemu su sudjelovali i prvakinja države u kategoriji do 63 kg ANTONIJA MATOŠA i LORENNA HRANILOVIĆ brončana sa nedavnog prvenstva Hrvatske u kategoriji preko 63 kg.

Mladi smo klub osnovani 2012.godini, jedini u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koji njeguje ovaj olimpijski sport, ali i psihofizički razvoj djece. Sport koji bi, kako je najavljeno, morao uči u školski sportski kurikulum. Naši uspjesi nisu slučajni, jer radi se kvalitetno uz trenera Filipa Šekete – izjavio je predsjednik kluba Ivica Jalšovec.

Antonija i Lorenna u srdačnom razgovoru ispričale su županu kako su se počele baviti judom, ali i o svojim životnim preokupacijama, ambicijama.

U klubu djeluje 53 judaša (13 djevojčica i 40 dječaka) koji treniraju u prostorijama na stadionu Mladosti u Čakovcu. Pred natjecanje trenira se gotovo svakodnevno.

Čestitajući župan Posavec naglasio je važnost uspjeha i medalja koji osvajaju judaši “Zrinskog”,  sportsku afirmaciju Međimurja, ali i korist bavljenja sportom.

“Na svaki uspjeh naših sportaša, učenika, umjetnika, odnosno svakog stanovnika Međimurske županije sam ponosan i svakome od njih ću od srca stisnuti ruku i čestitati. Nevjerojatno je da na području koje je površinom malo, imamo toliki broj državnih prvaka, a na tu smo kartu sada upisali i judo. To je samo još jedan dokaz kvalitete i rada, velikog potencijala kojeg imamo i kojeg treba čuvati i razvijati.“ rekao je župan Posavec te dodao kako je u samo nekoliko dana Međimurje dobilo tri državna prvaka – uz Antoniju, učenike Ekonomske i trgovačke škole te Gospodarske škole Čakovec na natjecanju World Skills Croatia 2019.

Poželio im je uspjeh u radu, podršku ambicijama i na kraju podijelio prigodne poklone uz zajedničku fotografiju.

Judašima je na uspjehu čestitala i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, Blaženka Novak.

(rd9

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*