Međimurje Press
Županija

Dan Općine Vratišinec uz prigodnu svečanost!

Povodom Dana Općine Vratišinec, 14.rujna, na župni blagdan Uzvišenja Sv. Križa u domu kulture „Dr. Vinko Žganec“ održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Obilježavanje je započelo svetom misom u crkvi Svetog Križa u Vratišincu.

Domaćini, predsjednik Općinskog vijeća Mihael Grbavec i načelnik Zdravko Mlinarić poželjeli su dobrodošlicu gostima te istaknuli kako je 2020. godina svima bila drugačija, burna i izazovnija, no unatoč tome u njihovoj Općini realizirani su brojni projekti, pa je tako obnovljena sportska infrastruktura nogometnog igrališta u Gornjem Kraljevcu, adaptirani su prostori nogometnog kluba u Vratišincu, obnovljena su i izgrađena dječja igrališta, uređen je okoliš vrtića, obnovljena je mrtvačnica i započeli su radovi na izgradnji kanalizacije.

Predstavili su nove projekte i planove pa tako u budućem razdoblju planiraju izgraditi novi dječji vrtić. Ishodili su projektnu dokumentaciju za Most Brodec, a građevinsku dozvolu imaju i za izgradnju sportske dvorane za koju trenutno u općinskom proračunu nemaju dovoljno sredstava pa će navedeni projekt aplicirati na natječaje EU.

Načelnik Mlinarić najavio je kako će po prvi puta srednjoškolci s područja općine Vratišinec primiti jednokratnu financijsku pomoć u iznosu od 300 kuna, a prigodno su uručena javna priznanja Općine Vratišinec. Pohvalnicu Općine Vratišinec povodom obilježavanja 50. obljetnice rada i postojanja primilo je Kulturno umjetničko društvo Dr. Vinko Žganec Vratišinec, a Pohvalnicu Općine Vratišinec povodom obilježavanja 60. obljetnice rada i postojanja primio je Rukometni klub Sokol Vratišinec.

Nakon svečane sjednice, program obilježavanja Dana Općine nastavljen je u Remisu gdje je župnik Pavao Mesarić blagoslovio novo križno drvo posvećeno Kristu raspetom i hrvatskom svecu Leopoldu Bogdanu Mandiću, a članice KUU Društva žena Gornji Mihaljevec održale kratki program.

(p.s.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja