Međimurje Press
Županija

Devet desetljeća vatrogastva u Knezovcu!

Dobrovoljno vatrogasno društvo Knezovec, ove je subote svečano obilježilo 90 godina postojanja i djelovanja. Na svečanom obilježavanju prisustvovala su Dobrovoljna vatrogasna društva susjednih mjesta te prijateljska društva iz susjednih županija.

U sklopu proslave održana je i svečana sjednica kojoj je nazočio župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik općine Šenkovec Robert Meglić, župnik Župe Svete Jelene Šenkovec Antun Štefan, predsjednik MO Knezovec Jurica Koštarić, predstavnik vatrogasne zajednice Međimurske županije Srećko Mrazović, te one grada Čakovca Robert Pevec.

Referat o 90 godina postojanja dao je zapovjednik DVD-a Luka Meglić, istaknuvši kako u Knezovcu živi 387 mještana od kojih je njih četrdesetak uključeno u aktivni rad DVD-a, što znači da se svaki deseti mještanin bavi vatrogastvom. To pokazuje koliko je i kod nas vatrogastvo način života, a osim intervencija aktivni su i u humanom djelovanju i na raspolaganju potrebama zajednice. Na svečanosti obilježavanja 90 godina DVD-a Knezovec podijeljena su vatrogasnih priznanja i zahvalnica zasluženima koji su dali svoj doprinos radu društva. Pa je tako nagrađeni Juraj Novak za 60 godina aktivnog vatrogastva, Božidar Horvat za 50 godina, Franjo Levačić i Rudolf Krištofić za 40 godina rada, dok je posebnu nagradu primio najstariji član DVD-a Knezovec Antun Marčec.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja